Κουρουμπλής: Έτοιμος ο νέος εκλογικός νόμος

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο Mega, αποκάλυψε πως έχει ήδη έτοιμο τον εκλογικό νόμο, αλλά ξεκαθάρισε ότι είναι η κυβέρνηση που θα αποφασίσει το πότε θα έρθει στη Βουλή. Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση που είπε ότι «δεν είναι αυτό το μείζον ζήτημα στην παρούσα συγκυρία», ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ξεκαθάρισε ότι θα εισηγηθεί στην Πολιτική Γραμματεία να κατατεθεί πρώιμα ο εκλογικός νόμος.

«Είμαι πάντοτε της αρχής ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να είναι μακριά από το σημείο εκκίνησης των διαδικασιών εκλογών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε ότι δεν αισθάνθηκε κανενός είδους «άδειασμα» από τις δηλώσεις του ΠτΔ.

«Εγώ κάνω μία επεξεργασία, και επειδή έμαθα να δουλεύω συλλογικά, δεν αισθάνομαι ”άδειασμα”, διότι αυτό που εγώ έχω επεξεργαστεί, πρέπει να το επεξεργαστεί και η Πολιτική Γραμματεία, το συλλογικό όργανο του κόμματος, και εκεί θα είναι θέση όλων μας.Αν το κόμμα, τα κεντρικά του όργανα αποφασίσουν κάτι διαφορετικό, σε αυτό θα πάμε όλοι μαζί» σχολίασε.

Αναφερόμενος στο νέο εκλογικό νόμο, ο κ. Κουρουμπλής είπε πως «οι 270 έδρες είναι απλή αναλογική, έτσι όπως προτείνω εγώ. Και οι 30 έδρες είναι ένα μπόνους που μπορεί να το δώσει μόνο η κοινωνία» διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών. «Ενδεχομένως, όμως, να υπάρξει ένα ποσοστό που εκεί η κοινωνία να καταγράψει τη βούλησή της ότι πάνω από αυτό το ποσοστό, ένα κόμμα πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα και μπορεί να δώσει η κοινωνία το μπόνους αυτό».