Ανασφάλιστο το 70% των επαγγελματιών του Αγρινίου!

Κραυγή αγωνίας από τον κλάδο της εστίασης και αναψυχής

Γενική συνέλευση συγκάλεσαν το απόγευμα της Τετάρτης τα μέλη της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Αγρινίου. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Χρήστο Τσιρώνη, πέραν των τυπικών διαδικασιών, τον ορισμό δηλαδή των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 13 και 15 Ιουνίου μεταξύ 5 και 09 το απόγευμα, έγινε συζήτηση για τα κοινά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο οι επαγγελματίες του κλάδου στο Αγρίνιο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή και την συλλογική προσπάθεια που πρέπει να ξεκινήσουν ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον κυκεώνα των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στο χώρο.

Όπως επισήμανε ο κ. Τσιρώνης μιλώντας στη «Σ», τα κυριότερα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο και κατ’ επέκταση το κάθε κατάστημα είναι πως «όλοι μαζί οι φόροι που επιβάλλονται σε μια επιχείρηση, μαζί με τα δημοτικά τέλη αγγίζουν το 80%, κάτι που είναι δυσβάστακτο για τον καθένα από εμάς. Ταυτόχρονα, επιδιώκουμε την μαζικότητα στις διαδικασίες αυτές και την αλληλεγγύη, διότι, εκτός των δυσβάστακτων φόρων κανείς δεν θέλει να εντοπίσει το πρόβλημα από τη ρίζα του.

Η επιπλέον φορολόγηση αναμένεται να οδηγήσει σε νέα λουκέτα στην αγορά της περιοχής!

Η φορολογία είναι από υπερβολική έως εξοντωτική και ακραία. Παλεύουμε μέρα με την μέρα και είναι ψυχοφθόρο, διότι πάνω από το 60% των επαγγελματιών του κλάδου στην Αιτωλοακαρνανία είναι ανασφάλιστοι! Ο κόσμος αυτός αν πάθει κάτι δεν έχει καμία πρόσβαση στην υγεία και θα πεθάνει στο δρόμο. Τα παιδιά μας είναι ανασφάλιστα. Το 2016 υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να αγοράσει φάρμακα, δεν μπορεί να πάει στο γιατρό. Εκεί μας έχουν καταντήσει. Αυτά τα προβλήματα τα βλέπει κανείς; Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας με κάθε τρόπο και με την πρώτοι ευκαιρία όλοι μας αποκαλούν κλέφτες».

1  SYNELEYSI - KAFETERIES

Στο πλαίσιο αυτό και υπό την ασφυκτική πίεση των προβλημάτων της καθημερινότητας και της φορολογίας ο κ. Τσιρώνης καλεί σε μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες της Ένωσης, ώστε ο σύλλογος να βγει ζωντανός και δυνατός και να μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις τα αιτήματά του.

xondros1