Προκηρύσσεται η θέση του Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγρινίου – Αποκαλυπτικές δηλώσεις του Δ. Κωστακιώτη

«Ενέσεις» της 6ης ΥΠΕ στο νοσηλευτικό ίδρυμα

Ουκ ολίγες φορές έχουμε αναφερθεί στα καίρια και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Αγρινίου, προεξάρχοντος της πολύπαθης Καρδιολογικής Κλινικής, γεγονός που οδήγησε τους τοπικούς φορείς να βγουν στους δρόμους τον περασμένο Ιανουάριο ζητώντας τα αυτονόητα. Δημόσια και ποιοτική υγεία για όλους τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας. Έστω και τέσσερις περίπου μήνες μετά ωστόσο, φαίνεται ότι για πρώτη φορά μπορούμε να βλέπουμε άπαντες με περισσότερη αισιοδοξία το θέμα και να το αντιμετωπίζουμε με χαμόγελο, μιας και όπως κατ’ αποκλειστικότητα δήλωσε στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και στην εκπομπή «10 με… ΤΟΝΟ» ο Α’ Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) το νοσοκομείο Αγρινίου όχι απλά ενισχύεται, αλλά το αργότερο μέχρι την προσεχή Δευτέρα θα ανακοινωθεί το νέο πλάνο εφημεριών των δύο νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας, που θα στοχεύει στην εφημεριακή λειτουργία του νοσοκομείου Αγρινίου για 30 μέρες το μήνα! Προαπαιτούμενο βέβαια είναι η στελέχωση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Έτσι λοιπόν, μετά την ανακοίνωση προκήρυξης θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Μεσολογγίου (παιδίατρος, δύο παθολόγοι, ένας καρδιολόγος και ένας νεφρολόγος) ο κ. Κωστακιώτης ανακοίνωσε την προκήρυξη της περιβόητης… θέσης του Διευθυντή της Καρδιολογικής, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός των ημερών, λύνοντας σε μεγάλο βαθμό το οξύ πρόβλημα στην συγκεκριμένη κλινική.

Νέο εφημεριακό καθεστώς στα νοσοκομεία της περιοχής – Στόχος η λειτουργία του νοσοκομείου Αγρινίου όλο το μήνα!

«Γνωρίζουμε πολύ καλά από πρώτο χέρι ότι και τα δυο νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας εδώ και καιρό δουλεύουν στο κόκκινο και χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού που καθημερινά δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Μπορώ να σας ανακοινώσω ότι εντός των προσεχών ημερών προκηρύσσεται η θέση του Διευθυντή στην Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου, ενώ αναμένουμε την έλευση ενός ακόμη επικουρικού, έτσι ώστε να φτάσουν στους τέσσερις και να μπορεί η κλινική να δουλέψει καλύτερα. Παράλληλα θα προκηρυχθεί και η θέση του Διευθυντή στην Νεφρολογική κλινική, καθώς και ενός μόνιμου παθολόγου καθώς και στην Παθολογική Κλινική καταγράφονται σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις. Τρείς γιατροί στην Παθολογική κλινική υπερβάλλουν εαυτούς για να την κρατήσουν όρθια. Ταυτόχρονα θα ήθελα να πω ότι ήδη έχει εγκατασταθεί και ένας επικουρικός γιατρός στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Μιλάμε για μία κατάσταση η οποία δημιουργήθηκε από την αμέλεια των υπευθύνων την τελευταία δεκαετία. Από την πλευρά μας κάνουμε ότι μπορούμε προσπαθώντας να ξεπεράσουμε τον Σκόπελο της γραφειοκρατίας, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουν οι εμπλεκόμενοι ότι όταν προκηρύσσεται μία θέση δεν σημαίνει ότι την επόμενη μέρα θα έχει βρεθεί και ο γιατρός. Από την άλλη αντιμετωπίζουμε και αρνήσεις γιατρών οι οποίοι δεν θέλουν να υπηρετήσουν στα συγκεκριμένα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής. Θεωρούμε πάντως ότι πολύ σύντομα θα αλλάξει η εικόνα προς το καλύτερο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα λυθούν τα προβλήματα από την μία μέρα στην άλλη» ανέφερε ο κ. Κωστακιώτης.

ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ

Ο Α’ Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Δημήτρης Κωστακιώτης

Νέο εφημεριακό καθεστώς στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου – Ανακοινώνεται μέχρι την Δευτέρα

Την ίδια στιγμή, μέχρι την Δευτέρα σύμφωνα με τον Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ θα έχει ανακοινωθεί το νέο εφημεριακό καθεστώς στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, που επεξεργάζονταν όλο το προηγούμενο διάστημα η ΥΠΕ. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Κωστακιώτη, στόχος του νέου προγράμματος είναι σε πρώτη φάση η εφημεριακή λειτουργία του νοσοκομείου Αγρινίου όλο το μήνα, από την στιγμή που δεν ήταν δυνατή η εναλλάξ εφημερία των δύο νοσοκομείων.

aggelopoulos