Ανταποδίδουν σήμερα

Το καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Ιούλιο οι παλαίμαχοι του Παναιτωλικού είχαν φιλοξενηθεί στην Ιθάκη για να δώσουν φιλικό αγώνα με στόχο την σύσφιξη σχέσεων κι αυτό το διήμερο  ανταποδίδουν με την φιλοξενία και το φιλικό ματς με τους… Θειακούς παλαίμαχους. Ο αγώνας  θα διεξαχθεί σήμερα στις 06:00 το απόγευμα.
Πέρα από τον αγώνα θα ακολουθήσει δεξίωση των παλαιμάχων της Ιθάκης, οι οποίοι τον περασμένο Ιούλιο με την δική τους θερμή φιλοξενία είχαν τιμήσει το όνομα του Παναιτωλικού, διαχρονικά. Για την φιλοξενία τους στο Αγρίνιο συνέβαλε και ο Δήμος Αγρινίου, κάτι που είχε κάνει και ο Δήμος του νησιού. Η  επίσκεψη και η τριήμερη φιλοξενία των Παλαιμάχων Παναιτωλικού στην Ιθάκη ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου, αλλά συνδετικός κρίκος υπήρξε  ο Χρήστος Τολιάς, πρώην πρόεδρος του Αχιλλέα Παπαδάτου και σήμερα  μέλος της ΕΠΣΝΑ.
Σε  Ιθάκη και Κεφαλλονιά υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τον Παναιτωλικό της Σούπερ Λιγκ, αλλά και για τη μεγάλη ιστορία του συλλόγου, κάτι που απέδειξαν  με την άψογη φιλοξενία από τον ΑΟ Ιθάκης «πρόοδος», τον Ιούλιο,  που είχε ως σκοπό την δημιουργία σχέσεων ανάμεσα στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι του νησιού και  τον Παναιτωλικό ευρύτερα.
Από τους Παλαίμαχους του Παναιτωλικού ήταν εκεί ο Γιάννης Μακρής σε ρόλο προπονητή, ο Χρήστος Βασιλείου,  ο Γιώργος Παππάς, ο Κώστας Τάκος, ο Κώστας Σιούνας, ο Πάνος Δήμου, ο Χρήστος Ασημάκης, ο Γιάννης Πάνου, ο Βαγγέλης Κοτρώτσος, ο Τάκης Λιάσκος, ο Βασίλης Παπαθανάσης και ο τερματοφύλακας Σακκάς.
Το βράδυ, μετά το φιλικό, είχε ετοιμαστεί δεξίωση από τον ΑΟ Ιθάκης σε ένα χώρο του Συλλόγου, στο Βαθύ, δίπλα στην θάλασσα. Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται και σε θαλάσσια αθλήματα, αριθμεί περίπου 30 άτομα στο ΔΣ, ανάμεσα τους και κυρίες. Αυτές φρόντισαν ώστε το δείπνο να περιλαμβάνει όλες τις σπιτικές τοπικές σπεσιαλιτέ, με πιάτα και γλυκά, που «ξετρέλαναν» άνδρες και γυναίκες στην αποστολή του Παναιτωλικού.
Οι παλαίμαχοι του Παναιτωλικού έχουν κάνει τις  προετοιμασίες ώστε να ανταποδώσουν με τον δικό τους τρόπο την εκεί φιλοξενία, περιμένοντας πως και οι φίλαθλοι του Αγρινίου θα δώσουν το παρόν στον φιλικό αγώνα  για να τιμήσουν παράλληλα τους «γείτονες» της Ιθάκης, οι  οποίοι  τρέφουν μόνο καλά αισθήματα για την ομάδα της πόλης μας.
papaioannou