Και δεύτερος αγρότης βρήκε εκατομμύρια ευρώ στο λογαριασμό του! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Με το στόμα ανοιχτό έμεινε ένας αγρότης από το Ηράκλειο στην κυριολεξία, όταν πήγε στο ΑΤΜ υποκαταστήματος τράπεζας για να δει το υπόλοιπο του λογαριασμού του.

Πρόκειται για τον κ. Μύρωνα Χιλετζάκη από τις Αρχάνες, Αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ, ο οποίος περίμενε ένα μικρό χρηματικό ποσό στον λογαριασμό του και πήγε να ενημερωθεί από το αυτόματο μηχάνημα της τράπεζας.

 

Ο Μύρωνας Χιλετζάκης
Ο Μύρωνας Χιλετζάκης

Όπως είπε ο ίδιος στο neakriti.gr, αυτό που είδε τον άφησε εμβρόντητο, αφού αντίκρισε ένα νούμερο γεμάτο… μηδενικά! Στην αποκλειστική φωτογραφία, φαίνεται ότι το ποσό που υπήρχε στον λογαριασμό του, ξεπερνούσε τα 200 εκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να επιβεβαιώσει αυτό που έβλεπε ηλεκτρονικά και μέσα στο υποκατάστημα. Πήγε στο ταμείο ζητώντας να ενημερωθεί ο λογαριασμός του, με τους υπευθύνους της τράπεζας να «πέφτουν» πάνω του έτσι ώστε να εξακριβωθεί από που προκύπτει ένα τόσο μεγάλο υπόλοιπο.

Το ποσό λοιπόν αυτό, προέρχεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις πληρωμές για τις άμεσες ενισχύσεις και φυσικά η πληρωμή στον λογαριασμό του είναι αποτέλεσμα λογιστικού λάθους.

Δείτε το βιβλιάριο

«Σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκα ότι μου ανήκουν αυτά τα χρήματα, για αυτό και ζήτησα να εξακριβωθεί τι συμβαίνει», αναφέρει και προσθέτει χαριτολογώντας «παρόλο που δεν έμειναν στο λογαριασμό τα χρήματα αυτά, κανονικά θα έπρεπε να μου αποδωθούν 14.000 ευρώ για μία ημέρα ήταν στο όνομά μου«.

Από ‘κει και πέρα, θα πραγματοποιηθεί αντιλογισμός του ποσού από την τράπεζα και αναμένεται τα χρήματα να επιστρέψουν στην αρμόδια υπηρεσία.

Δεν μπορούσε να σηκώσει τα χρήματα

Ο κ. Χιλετζάκης μάλιστα, όπως παραδέχτηκε δεν μπορούσε ούτως ή άλλως να εκταμιεύσει χρήματα από τον λογαριασμό του από το 2011, αφού έχουν δεσμευθεί οι λογαριασμοί των προέδρων αγροτικών συλλόγων που έχουν οφειλές σε εφορία και ΙΚΑ.

Μαθαίνοντας ο ίδιος πως υπήρχε πληροφορία ότι θα έμπαιναν χρήματα για τους νέους αγρότες, πήγε στην τράπεζα για να ελέγξει το υπόλοιπο, μένοντας τελικά… με το στόμα ανοιχτό!

Τηλέφωνο… από τον Υπουργό

Για την διευθέτηση του τραπεζικού λάθους, ο κ. Χιλετζάκης δέχτηκε τηλεφώνημα από το γραφείου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κου Βαγγέλη Αποστόλου, στο οποίο οι άνθρωποι του Υπουργού τον ενημέρωσαν να μην ανησυχεί και ότι είναι κάτι που θα διευθετηθεί άμεσα, διορθώνοντας την όλη κατάσταση.