Απεργία στα δημόσια νοσοκομεία στις 8 Ιουνίου προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) την Τετάρτη 8 Ιουνίου. Την ίδια ημέρα οργανώνει έξω από το Υπουργείο Υγείας…

nosokomeia

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) την Τετάρτη 8 Ιουνίου. Την ίδια ημέρα οργανώνει έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 11 το πρωί. Στη δημοσιότητα έδωσε η ΠΟΕΔΗΝ την απόφαση του γενικού της συμβουλίου, όπου περιγράφεται η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, αποτυπώνεται το σκεπτικό της ομοσπονδίας και ανακοινώνεται και το πρόγραμμα δράσης του κλάδου των υγειονομικών.

Σε ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι επισημαίνουν: «Η ζωή των ασθενών τίθεται σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση, εξαιτίας των προβλημάτων του ΕΣΥ τα οποία βρίσκονται σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα. Χάνουν τη ζωή τους ασθενείς ψάχνοντας να βρουν κλίνη ΜΕΘ». «Καταθέσαμε Αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την οποία παρέλαβε, για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες που προκύπτουν στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τον κίνδυνο που τίθεται η ζωή ασθενών κατ’ εξακολούθηση, εξαιτίας των προβλημάτων του ΕΣΥ τα οποία βρίσκονται σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα.

Χάνουν τη ζωή τους ασθενείς ψάχνοντας να βρουν κλίνη ΜΕΘ. Έκλεισαν 50 κλίνες ΜΕΘ επειδή δεν ανανεώθηκε η σύμβαση των 190 εργαζομένων που απασχολούνταν στις ΜΕΘ μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου η κυβέρνηση να προσλάβει «τα δικά της παιδιά» αφού οι προσλήψεις είναι εκτός ΑΣΕΠ. Ακόμη οι Υπουργοί μαγειρεύουν τις λίστες. Στην έξαρση της γρίπης στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ ήταν πάνω από 80 ασθενείς περιμένοντας να βρουν ΜΕΘ. Τώρα πάνω από 30. Οι πιθανότητες να χάσουν τη μάχη για τη ζωή εκτός ΜΕΘ τριπλασιάζονται . Το προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφάλισης».