Π. Καμμένος: «Εγκληματική και αντισυνταγματική» η αύξηση ΦΠΑ στα νησιά» (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Λογική…λωτοφάγου υιοθετεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, όπως αναφέρει το capital.gr. Αμελώντας τεχνηέντως τι ακριβώς ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πριν δύο εικοσιτετράωρα στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε σε δημόσια τοποθέτησή του ως «εγκληματική και αντισυνταγματική» την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και προκάλεσε κύμα αντίδρασης από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία ζήτησε την παραίτησή του.

«Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική και είναι μία απόφαση για την οποία θέλω να σας πως ότι δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή. Ξέρετε ότι δύο προτεραιότητες είχα βάλει από την πρώτη στιγμή, συμμετέχοντας στην κυβέρνηση συνεργασίας. Το να τηρηθεί η νησιωτικότητα και να μη θιγούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, η Δικαστική εξουσία της χώρας. Δυστυχώς, στο θέμα των νησιών έφτασα και μέχρι την παραίτηση από υπουργός, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα. Τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Όμως, παραμένει πρώτη προτεραιότητα να μπορέσουμε, με τα πρώτα απτά αποτελέσματα της εποχής της ανάπτυξης, να επαναφέρουμε τη συνταγματική διάταξη 101 του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας», σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, από τη Σύρο.

Στον απόηχο της δήλωσης του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέδειξε το…διπολικό των τοποθετήσεών του. «Ο κ. Καμμένος καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή, μόλις πριν από δύο ημέρες. Ομολογεί ότι έκαναν ‘’έγκλημα‘’. Ομολογεί ότι νομοθετούν αντισυνταγματικά. Τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή. Οφείλει να παραιτηθεί. Σήμερα”, τόνισε, σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία.

Η δήλωση του Π. Καμμένου (στο 28′ 20″)