Κώστας Καραγκούνης: «Μόνη διέξοδος οι εκλογές»

Συνέντευξη του Αιτωλοακαρνάνα Βουλευτή της ΝΔ στη «Σ» με αφορμή την αυριανή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Τι λέει για τους αγρότες του νομού, τα νέα μέτρα και τον περιβόητο… κόφτη

 

Στην αναγκαιότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών αναφέρθηκε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ». Σύμφωνα με τον Αιτωλοακαρνάνα Βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, «η μόνη διέξοδος για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η προσφυγή στις κάλπες και η ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, με την εφαρμογή του δικού της μοντέλου ανάπτυξης που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει την μείωση της φορολόγησης. Έτσι λοιπόν για τον λόγο αυτό το αίτημα του κόμματός μας και του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη, για εκλογές παραμένει επίκαιρο. Θεωρούμε, ότι το αποτέλεσμα των εκλογών που θα δώσει τη νίκη στο κόμμα μας, θα είναι η πολιτική συνταγή για να βγούμε από το αδιέξοδο στο οποίο μας έχει οδηγήσει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

 

«Μεγάλος ο λογαριασμός… για τους πολίτες – Επώδυνο το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης»

«Ο λογαριασμός που θα κληθεί για μία ακόμη φορά να πληρώσει ο Ελληνικός λαός είναι μεγάλος και δυσβάσταχτος. Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης είναι ξεκάθαρα επώδυνο. Πλέον υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη εικόνα για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. 12,5 δις. ευρώ μέτρα, επιβλήθηκαν μέσα σε μόλις λίγους μήνες. Το πολυνομοσχέδιο συμπεριλαμβάνει μέτρα φωτιά για ελεύθερους επαγγελματίες και όχι μόνο, όπως η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ. Υπενθυμίζουμε ότι επί Νέας Δημοκρατίας ο ΦΠΑ είχε μειωθεί με στόχο την ανάπτυξη. Ας μην γελιόμαστε. Με τον ΦΠΑ στο 24%, τον μεγαλύτερο σε όλη την Ευρωζώνη, ούτε ανάπτυξη μπορεί να επέλθει, ούτε περισσότερα έσοδα στα ταμεία του Κράτους».

«Νωρίτερα ο αυτόματος κόφτης!»

 Ο κ. Καραγκούνης στο μεταξύ αποκάλυψε, πως ο περιβόητος και πολυσυζητημένος αυτόματος κόφτης θα ισχύσει νωρίτερα, ακόμα και από το περασμένο Ιούλιο, σε περίπτωση δεν υπάρξει αναπροσαρμογή των στόχων και του προϋπολογισμού για την Κυβέρνηση.

«Εξοντωτική η φορολόγηση των αγροτών μας – Μεγάλο πλήγμα για την Αιτωλοακαρνανία»

Επιπρόσθετα, ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε ειδικά στον αγροτικό κόσμο της χώρας και του νομού Αιτωλοακαρνανίας, υπογραμμίζοντας, ότι «η φορολογία θα αποτελέσει ηχηρό πλήγμα για τους αγρότες μας, καθώς είναι εξοντωτική. Θα κληθούν να σηκώσουν ένα βάρος δυσβάσταχτο και με μεγάλο κόστος. Επί της ουσίας, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις πολιτικές της, διέλυσε την λεγόμενη μεσαία τάξη, που όλα τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσε την ραχοκοκαλιά της χώρας μας».

Ρεπορτάζ – Νίκος Αγγελόπουλος