Πανελλαδικές: Απαιτητική η Ιστορία, ευκολότερα τα Μαθηματικά

Σαφή ως προς τη διατύπωση τα θέματα της ιστορίας – Εμφανώς ευκολότερα τα θέματα από όλα τα τελευταία χρόνια τα μαθηματικά, λέει η ΟΕΦΕ

Την εκτίμηση ότι τα θέματα της ιστορίας γενικής παιδείας των Πανελλαδικών ήταν σαφή ως προς τη διατύπωση και το περιεχόμενο, κάνουν οι φροντιστές της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, ήταν απαιτητικά ως προς την έκταση των απαντήσεων και τη σύνθεση των πληροφοριών ειδικά στις ερωτήσεις των πηγών της Ομάδας Β’.

Αντίθετα για τα μαθηματικά Γενικής Παιδείας οι φροντιστές της ΟΕΦΕ σημειώνουν ότι «ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια».

Προσθέτουν, δε, ότι «ήταν εμφανώς ευκολότερα από όλα τα τελευταία χρόνια. Είναι φανερή η αλλαγή της πολιτικής της επιτροπής εξετάσεων. Το μάθημα απευθύνεται πλέον μόνο στους υποψήφιους της κατεύθυνσης ανθρωπιστικών σπουδών και τα θέματα έχουν προσαρμοστεί ανάλογα».

«Οι υποψήφιοι που έχουν προετοιμαστεί συστηματικά δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα και θα αριστεύσουν» καταλήγει στο σχόλιό της η ΟΕΦΕ.

Οι υποψήφιοι θα κάνουν ένα διάλειμμα από τις εξετάσεις το Σαββατοκύριακο προκειμένου να κάνουν τις επαναλήψεις τους για να εξετασθούν και πάλι τη Δευτέρα, που ξεκινά η δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών με τα μαθήματα της Ιστορίας και της Φυσικής.

Χθες, οι μαθητές των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα Μαθηματικά τα οποία κρίθηκαν ως βατά και εντός της διδακτέας ύλης. Ως βασικό συμπέρασμα οι εκπαιδευτικοί της ΟΕΦΕ τόνισαν ότι απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους χωρίς όμως να κρύβουν παγίδες.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των βάσεων, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις αναμένεται πτωτική πορεία των βάσεων καθώς δεν υπάρχουν τα αποκαλούμενα εύκολα μαθήματα, λόγω της μείωσης των μαθημάτων. Επίσης, με το νέο σύστημα δεν υπολογίζεται ο προφορικός βαθμός που κατά κύριο λόγο βοηθούσες τους υποψηφίους. Ενδεικτικά καθηγητές ανέφεραν ότι τα «βαριά» Μαθηματικά αν συνδυαστούν και με ένα βαθμό δυσκολίας σε Φυσική και Χημεία που θεωρείται λίγο ως πολύ αναμενόμενος λόγω των Ιατρικών σχολών, θα προκαλέσουν καθοδική πορεία των βάσεων.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την 1η Ιουνίου με την εξέταση στο μάθημα της Βιολογίας, ενώ οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.