Σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία στο Δήμο Ι.Π.Μεσολογγίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Με αντικείμενο συζήτησης τον καθορισμό δράσεων πρόληψης και ετοιμότητας αντιμετώπισης κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Μουσείου Ιστορίας σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, ειδικότερα δε το Τμήμα Περιβάλλοντος- Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας.
pyroprostasia2016-2Εκ μέρους του Δήμου ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Λάμπρος Σταθόπουλος και ο Προϊστάμενος της ανωτέρω υπηρεσίας Χαράλαμπος Κιρκινέζος, ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τις δράσεις οι οποίες είτε έχουν πραγματοποιηθεί είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η αποψίλωση εκτάσεων υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, ειδοποιήσεις ιδιοκτητών οικοπέδων για καθαρισμούς, η εκδήλωση ενδιαφέροντος για σύσταση εθελοντικών ομάδων πολιτών στις κατά τόπους κοινότητες και η ετοιμότητα τουδιαθέσιμου μηχανικού εξοπλισμού.

pyroprostasia2016-1Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δ/της της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου Δ. Κεφαλάς, εκπρόσωποι υπηρεσιών του Δήμου και της ΔΕΥΑΜ, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας, του Δασαρχείου, του 2/39 Συντ. Ευζώνων, του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου και της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας Διάσωσης.