Τα καπάκια «φέρνουν» αναπηρικά αμαξίδια στην Αιτωλοακαρνανία

Οι μαθητές της Πάτρας με πρωτοβουλία του Ειδικού Σχολείου συγκέντρωσαν καπάκια και με την συνεργασία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία θα προσφέρουν αναπηρικά αμαξίδια στην Αιτωλοακαρνανία και στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα

Με πρωτοβουλία του Ειδικού Σχολείου Πατρών, οι μαθητές όλων των σχολείων της Πάτρας συγκέντρωσαν 11.800 καπάκια από αναψυκτικά και παντός τύπου μπουκάλια με σκοπό να τα διαθέσουν και να εξασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό αριθμό αναπηρικών αμαξιδίων, τα οποία θα διαθέσουν όπου υπάρχει ανάγκη και πρωτίστως σε ανήλικα παιδιά, δείχνοντας παράλληλα και το κοινωνικό πρόσωπο της νεολαίας.

Η αρμόδια εταιρία βρέθηκε, όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ανδρέας Λίβανος το μόνο που απομένει οι εμπνευστές του εγχειρήματος να δουν τον ακριβή αριθμό των αμαξιδίων που θα παραλάβουν, ώστε να αποφασίσουν που θα διατεθούν. Η Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία πρότεινε και έγινε αποδεκτό, κάποια από τα αμαξίδια να διατεθούν και σε άτομα που έχουν ανάγκη και είναι εκτός Πάτρας και συγκεκριμένα σε όλο το φάσμα της Δυτικής Ελλάδας, συνεπώς και στην Αιτωλοακαρνανία!

Είναι θέμα χρόνου συνεπώς να αποσταλεί ενημερωτικό υλικό σε όλους τους αρμόδιους φορείς της Δυτικής Ελλάδας και της Αιτωλοακαρνανίας, μέσω του οποίου θα ζητείται να υποδειχθούν περιπτώσεις ατόμων που έχουν την ανάγκη χρήσης αναπηρικού αμαξιδίου και αδυνατούν να το προμηθευτούν μόνοι τους, με προτεραιότητα τα ανήλικα παιδιά, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται κανένα άλλο άτομο. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή και γνωστοποιηθεί ο τελικός αριθμό των αναπηρικών αμαξιδίων που θα παραλάβει το Ειδικό Σχολείο Πατρών, που έλαβε την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, κάποια αμαξίδια θα διατεθούν σε παιδιά της Πάτρας και από τα υπόλοιπα που «δέσμευσε» η Περιφερειακή Ομοσπονδία για την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα να διατεθούν περίπου 4 και στην Αιτωλοακαρνανία.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος αριθμός ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει –ακόμη και να αυξηθεί- διότι ουδείς γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των αναπηρικών αμξιδίων που θα δοθούν από την εταιρία. Σύμφωνα με τον κ.Λίβανο, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η κατάθεση των αιτήσεων για να μπορέσουν όσοι ανέλαβαν την υλοποίηση του εγχειρήματος αυτού να αποκτήσουν εικόνα για τις ανάγκες που υπάρχουν. Εκκρεμεί ακόμη η σύσταση της επιτροπής και η συνεδρίασή της, μετά από την οποία θα υπάρχει σαφής εικόνα, τόσο για τον αριθμό των αμαξιδίων που θα έχει στην διάθεσή της, όσο και για τις ανάγκες που υπάρχουν. Η αγορά ενός τέτοιου αμαξιδίου κοστολογείται στα 400 ευρώ!

«Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες είμαστε σε συνεργασία με τα άτομα με αναπηρίες γενικότερα, ώστε να προλαμβάνουμε τις ανάγκες των ατόμων αυτών. Ξέρουμε ότι οι εποχές είναι δύσκολες και γι αυτό κάνουμε ότι είναι δυνατόν να στηρίξουμε τα άτομα με αναπηρία, γιατί τα άτομα αυτά βιώνουν την κρίση διπλά» επισήμανε ο κ. Ανδρέας Λίβανος.

xondros1