Οδυσσέας Νυδριού & Μονακό… η αδελφοποίηση!

Το Νυδρί χθες το βράδυ πλημμύρισε κόσμο… Η παραλία του έμοιαζε με μία μεγάλη αγκαλιά για τα νέα της μέλη, για τη νέα της οικογένεια. Η μεγάλη στιγμή για τον Οδυσσέα Νυδρίου έφτασε και ήταν όλοι εκεί για να την ζήσουν. Ένα μικρό σωματείο με μεγάλη όμως ιστορία αδελφοποιείται με μία μεγάλη ομάδα , αναγνωρισμένη διεθνώς.

Την Μονακό. Συνδετικός κρίκος η οικογένεια Ριμπολόβλεφ, ιδιοκτήτρια της Μονακό και γείτονας πλέον του Οδυσσέα Νυδριού. Με αυτό τον τρόπο επισφραγίστηκε η πρόθεση καλής γειτονίας και από τις δύο πλευρές  ενώ  άνοιξε ο δρόμος  για αθλητικές, πολιτιστικές αλλά και τουριστικές ανταλλαγές. Εκεί με φόντο το άγαλμα του Ωνάση υπογράφηκε η πράξη αδελφοποίησης ενώ τιμήθηκε η οικογένεια Ριμπολόβλεφ για την μέχρι τώρα προσφορά της. Εκεί ακριβώς που ατενίζει κανείς το Σκορπιό οι κάτοικοι του Νυδριού καλωσόρισαν και επίσημα τους ανθρώπους που είναι πλέον οι νέοι τους γείτονες και που έχουν ήδη δείξει τις προθέσεις τους απέναντι στην Λευκάδα με τις δεκάδες προσφορές τους.

Και ήταν όλοι παρόντες στην μεγάλη αυτή στιγμή της ομάδας αλλά και όλου του νησιού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης , κ. Θεόφιλος, ο δήμαρχος Λευκάδας, ο αντιπεριφερειάρχης, ο βουλευτής, οι διοικητές της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας,  αιρετοί, ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου (μια και ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ είναι γιατρός καρδιολόγος και η οικογένεια έχει κάνει σημαντικές προσφορές στο χώρο της υγείας) . Από την άλλη μεριά ταξίδεψε από το μακρινό Μονακό ο Γενικός Διευθυντής και αντιπρόεδρος  της ομάδας  Filips Dhondt, για να υπογράψει μαζί με τους παράγοντες του Οδυσσέα το πρωτόκολλο φιλίας και αδελφοποίησης ενώ την τιμητική πλακέτα για την οικογένεια Ριμπολόβλεφ παρέλαβε ο εκπρόσωπος της οικογένειας που ζει και στο Σκορπιό, Andrei Konogorov…έχοντας στο πλευρό του τον στενό συνεργάτη της οικογένειας , Sergey Chernitsyn αλλά και τον , επίσης στενό συνεργάτη, Ανδρέα Χατζηκυριάκο.  Τιμώμενο πρόσωπο ήταν η μεγάλη μορφή του ποδοσφαίρου μας, Άκης Ζήκος ακόμη ένας συνδετικός κρίκος μια και είχε αγωνιστεί στην Μονακό.

Είχαμε τη χαρά δε να παρουσιάσει την εκδήλωση ο γνωστός αθλητικός δημοσιογράφος και Λευκαδίτης, Γιάννης Θειακός … Σημαντική στιγμή ήταν η βράβευση των προέδρων που έχουν διατελέσει στον Οδυσσέα Νυδριού. Του αείμνηστου,  Κυριάκου Γαζή, Βαγγέλη Βάνα, Γιώργου Φραγκούλη, Χρήστου Βερύκιου, Δημήτρη Βρεττού, Στάθη Κονιδάρη, Χρήστου Θερμού, Ευτύχιου Ζουριδάκη, Σπύρου Κτενά.