Αποκάλυψη: Αστυνομικοί της Πάτρας… μάρτυρες υπεράσπισης εκβιαστών! Μεγάλο το «σούσουρο» στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού

Κατηγορούμενοι για σειρά παράνομων ενεργειών σε υποθέσεις διαφθοράς και άλλων αδικημάτων βρίσκουν απρόσμενους υποστηρικτές σημαντικούς κρατικούς λειτουργούς που μοιράζουν «συγχωροχάρτια». Προκύπτει έτσι πλήθος αποριών για τις περίεργες σχέσεις «εξάρτησης» αλλά και τις υπόνοιες για διασυνδέσεις πολλών εμπλεκομένων σε ύποπτες ενέργειες, καθότι, όπως λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., «μερικές φορές μπορεί κάποιος να πει έναν καλό, γενικό λόγο για έναν κατηγορούμενο σε σοβαρή ποινική υπόθεση, άλλες φορές όμως παρατηρείται υπερβάλλων ζήλος ορισμένων να τείνουν “χείρα βοηθείας” προκαλώντας σειρά ερωτημάτων. Παράλληλα μας προβληματίζουν ιδιαίτερα οι μαρτυρίες αστυνομικών που είχαν χειρισθεί κρίσιμες ποινικές υποθέσεις και οι οποίοι όταν πηγαίνουν στο δικαστήριο – επειδή κανείς πια δεν τους ελέγχει – αλλάζουν κατά περίεργο τρόπο τις καταθέσεις τους και υποβοηθούν τους παρανόμους».

Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις χασισοφυτειών στην Κρήτη αλλά και εκβιασμών στην Πάτρα ως βασικοί μάρτυρες υπεράσπισης είχαν κληθεί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούσαν στις εν λόγω περιοχές. Ακόμη στην περίπτωση 45χρονου επιχειρηματία που είχε κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για υποθέσεις σωματεμπορίας παρουσιάζονταν διαρκώς ως μάρτυρες υπεράσπισής του αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που προέτασσαν ότι «ήταν πληροφοριοδότης σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις και κυρίως στην εξάρθρωση συμμορίας δολοφόνων».

«Μας προβληματίζουν ιδιαίτερα οι μαρτυρίες αστυνομικών που είχαν χειρισθεί κρίσιμες ποινικές υποθέσεις και οι οποίοι όταν πηγαίνουν στο δικαστήριο, επειδή κανείς πια δεν τους ελέγχει, αλλάζουν κατά περίεργο τρόπο τις καταθέσεις τους και υποβοηθούν τους παρανόμους» λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Για την υπόθεση της Πάτρας, ακούγονταν πολλά στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού, ωστόσο δεν υπήρξε καμία ουσιαστική εξέλιξη. Όπως όμως αποδείχθηκε, το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων «δούλευε»! Απομένει να αποδειχθεί στην πράξη ποια ήταν η σχέση των κατηγορούμενων εκβιαστών με τους αστυνομικούς.

dete.gr