Δεν θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί στα σχολεία

Όπως παραδέχτηκε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μηδενικοί ή ελάχιστοι θα είναι τελικά οι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση την επόμενη σχολική χρονιά.

Σε συνέντευξή του στο Mega, τόνισε ότι φέτος θα γίνει μικρός αριθμός μόνιμων διορισμών, επικαλούμενος ότι χρειάζεται σύστημα ΑΣΕΠ, ο οποίος δεν προλαβαίνει να οργανωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Υπογράμμισε ότι το υπουργείο δίνει «μάχη» για τα κενά, με στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση των μεταβολών και την πρόσληψη χιλιάδων αναπληρωτών, ώστε τον Σεπτέμβριο να βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία.

Ο Νίκος Φίλης είχε συνάντηση με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και παραδέχθηκε ότι τη νέα χρονιά θα διοριστούν μόνο όσοι έχουν δικαιωθεί από δικαστικές αποφάσεις. Σύμφωνα με την ενημέρωση εκπροσώπων των Παρεμβάσεων, μιας από τις παρατάξεις στο προεδρείο της ΟΛΜΕ, ο υπουργός τούς είπε ότι με αυτά τα δεδομένα «υπάρχει πολύς χρόνος για να συζητήσουμε επί του τρόπου διορισμού με ένα μεικτό σύστημα που δεν θα αποκλείει τους αναπληρωτές που δουλεύουν δεκαετίες, αλλά και όσους είναι νέοι και δεν διαθέτουν αξιολόγηση από διαγωνισμό ΑΣΕΠ.