ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑυξήθηκαν τροχαία και νεκροί – Δείτε τι ισχύει για την Αιτωλοακαρνανία

Αυξήθηκαν τροχαία και νεκροί – Δείτε τι ισχύει για την Αιτωλοακαρνανία

Αυξήθηκαν τροχαία και νεκροί – Δείτε τι ισχύει για την Αιτωλοακαρνανία

Αύξηση στον αριθμό των τροχαίων και των νεκρών για πρώτη φορά ύστερα από 18 χρόνια εμφανίζουν τα στοιχεία έρευνας του Πολυτεχνείου της Κρήτης για την οδική ασφάλεια, με επικεφαλής τον καθηγητή Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2015 παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση (κατά 33 συμβάντα) στον αριθμό των σοβαρών ατυχημάτων και (κατά έξι) στον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο.

Μοναδική κατηγορία στην οποία παρατηρήθηκε βελτίωση των δεικτών ήταν εκείνη που αφορά στα ελαφρά ατυχήματα, τα οποία μειώθηκαν κατά 101 και των ελαφρά τραυματιών, που ήταν 245 άτομα λιγότερα από το 2014.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η χαρτογράφηση των περιοχών ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητάς τους.

Η πλέον ασφαλής για μετακινήσεις φαίνεται πως είναι η Λευκάδα όπου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν σημειώθηκε κανένα δυστύχημα, όπως και στη Ροδόπη.

Από ένα θανατηφόρο καταγράφηκε σε Ευρυτανία, Καρδίτσα και Καστοριά.

Επιδείνωση των στοιχείων εμφανίζουν η Χαλκιδική, η Φθιώτιδα, η Μεσσηνία, η Κεφαλονιά, το Ηράκλειο και τα Δωδεκάνησα.

Τη μεγαλύτερη αύξηση νεκρών εμφανίζει η Αθήνα με 25 θύματα περισσότερα απ’ ό,τι το 2014, η Μεσσηνία με 17, η Ζάκυνθος με 8, τα Δωδεκάνησα και το Λασίθι με 7. Τη μεγαλύτερη μείωση εμφανίζουν η Λάρισα (με 12 θύματα λιγότερα από το προηγούμενο έτος), η Καρδίτσα (-10), η Αιτωλοακαρνανία (-9) και η Μαγνησία (-7).

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr