Εκτός λειτουργίας τα φανάρια στο νοσοκομείο Αγρινίου!

Μεγάλος κίνδυνος για τους οδηγούς σε ένα σημείο ούτως ή άλλως καρμανιόλα – Από τη «Σ» ενημερώθηκαν για το θέμα  οι φορείς!!!

Εκτός λειτουργίας τα φανάρια στο νοσοκομείο Αγρινίου!

Τα φανάρια έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας εδώ και μια εβδομάδα – Με ρυθμούς χελώνας… τα αντανακλαστικά των αρμοδίων

 

 

Εδώ και μία περίπου εβδομάδα τα φανάρια στον κόμβο έξω από το νοσοκομείο Αγρινίου στην Εθνική Οδό βρίσκονται εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα οι διερχόμενοι οδηγοί να παίζουν κυριολεκτικά την ζωή τους κορώνα γράμματα, δεδομένου πως στο σημείο έχει καταγραφεί τουλάχιστον ένα θανατηφόρο τροχαίο και εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα!

Παρά όμως την επικινδυνότητα του σημείου, αλλά και την συχνή διέλευση εκατοντάδων οχημάτων από το σημείο – καρμανιόλα, ουδείς σκέφτηκε να ενημερώσει την αρμόδια αρχή, όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, με τον οποίο επικοινώνησε η «Σ». «Για τους συγκεκριμένους φωτεινούς σηματοδότες αρμόδια αρχή είναι η Κεντρική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, αφού τα συγκεκριμένα φανάρια ακόμη δεν έχουν παραδοθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», υπογράμμισε ο κ. Λύτρας, ο οποίος  κίνησε άμεσα τις διαδικασίες για την διευθέτηση του θέματος.

Τεχνικοί από την αρμόδια διεύθυνση της Δυτικής Ελλάδας επισκέφτηκαν χθες το σημείο για να επιληφθούν του ζητήματος, αλλά διαπίστωσαν ότι τα φανάρια δεν είναι στην αρμοδιότητά τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ενεργήσουν. «Άμεσα συντάξαμε το έγγραφο και αύριο (σήμερα δηλαδή) θα το αποστείλουμε. Πρέπει άμεσα να διορθωθεί η βλάβη που υπάρχει» επισήμανε ο κ. Λύτρας.

Εξαρχής, από την κατασκευή και λειτουργία του κόμβου, το δεύτερο φανάρι με κατεύθυνση προς την γέφυρα της Ερμίτσας (Μεσολόγγι) που βρίσκεται ακριβώς έξω από το νοσοκομείο, παρουσίαζε καθυστέρηση και λειτουργούσε αυτόνομα σε σχέση με το φανάρι που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πριν.

Το θέμα αυτό και η επικινδυνότητα που προκαλεί στους οδηγούς είχε αναδείξει η «Σ» στις 24/10/2013 με τίτλο «Φανάρια παγίδα» ενώ το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο στο σημείο είχε σημειωθεί στις 9/12/13! Δυστυχώς όμως, απ’ ότι φαίνεται τα γρανάζια της γραφειοκρατίας θα δημιουργήσουν και άλλες αντίστοιχα δυσάρεστες καταστάσεις, καθώς για να επισκευαστεί ή να ρυθμιστεί ένα φανάρι πρέπει τα απαραίτητα έγγραφα να κάνουν το γύρο της Ελλάδας! Όπως και στην περίπτωση αυτή.

Κων/νος Χονδρός