Σε 24 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι ληστές με τα καλάσνικοφ

Έκλεισε η υπόθεση των ληστών με τα καλάσνικοφ που τις 27 Ιουνίου 2014 είχαν «χτυπήσει» στην καρδιά της Αρχαίας Ολυμπίας εισβάλλοντας με τη χρήση καλάσνικοφ…

xenodocheio_kriti2

Έκλεισε η υπόθεση των ληστών με τα καλάσνικοφ που τις 27 Ιουνίου 2014 είχαν «χτυπήσει» στην καρδιά της Αρχαίας Ολυμπίας εισβάλλοντας με τη χρήση καλάσνικοφ στο κοσμηματοπωλείο του Χρήστου Βασιλάρα για να αρπάξουν χρυσά κοσμήματα αξίας άνω των 100.000 ευρώ.

Όπως γράφει το ilialive.gr, χθες η σπείρα καταδικάστηκε σε 24 χρόνια κάθειρξης για κάθε ένα από τα τέσσερα μέλη της, από το Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών. Το Νοέμβριο του ίδιου έτους οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου έφτασαν σε μια μεγάλη επιτυχία εξιχνιάζοντας την υπόθεση μετά από ενδελεχή έρευνα και συλλαμβάνοντας σε επιχείρηση στην Αθήνα τους δύο από τους τέσσερις Αλβανούς και έναν Έλληνα συνεργό τους.

Η υπόθεση λόγω της αποχής των δικηγόρων λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα, αλλά χθες τη νύχτα λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει ο χρόνος για την αποφυλάκιση των δραστών λόγω παρέλευσης του 18μήνου της προφυλάκισης, ολοκληρώθηκε η δίκη και ανακοινώθηκε η απόφαση.

Οι τέσσερις Αλβανοί - οι δύο που είχαν συλληφθεί και οι άλλοι δύο που διαφεύγουν - καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 24 ετών έκαστος , ενώ ο Έλληνας συνεργός τους που κατηγορείται πως πλαστογράφησε τα έγγραφα για τις μεταβιβάσεις του οχήματος – φαντάσματος που χρησιμοποιούσαν για τη δράση τους τα μέλη της σπείρας, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση.