Μεσολόγγι: Απατεώνες – «αρπακτικά» εξαπατούν ηλικιωμένους!

«Μαϊμού» λογιστής εξαπάτησε ηλικιωμένη στο Μεσολόγγι – Σε έξαρση το φαινόμενο στην περιοχή

Απατεώνες – «αρπακτικά» εξαπατούν ηλικιωμένους! 

Οδηγίες από την Αστυνομία

 

 

Νέα περίπτωση εξαπάτησης ηλικιωμένου καταγράφεται στην Αιτωλοακαρνανία. Αυτή τη φορά την Τρίτη στις 14:00 το μεσημέρι στο Μεσολόγγι, όταν άγνωστος, πλην όμως καλοντυμένος δράστης, πλησίασε μία 81χρονη και της παρουσιάστηκε ως λογιστής. Ανέφερε στην ηλικιωμένη ότι ο γιός της έχει φορολογικές εκκρεμότητες και θα έπρεπε να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ για να λήξει η περιπέτειά… του. Η άτυχη ηλικιωμένη πείστηκε από τα λεγόμενα του καλοντυμένου «μαϊμού» λογιστή, πήγε μαζί του σπίτι της και του έδωσε το χρηματικό ποσό των 700ων ευρώ. Ο δράστης βέβαια μετά από λίγο και αφού είχε ολοκληρώσει τη δράση του έγινε καπνός και εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Όταν στη συνέχεια η 81χρονη αφηγήθηκε το περιστατικό στο γιό της κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα εξαπάτησης. Το συμβάν καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου το οποίο διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του θρασύτατου απατεώνα. Υπενθυμίζουμε ότι στις 26 Απριλίου μία ακόμη ηλικιωμένη, στο κέντρο του Αγρινίου τότε είχε πέσει θύμα εξαπάτησης από «μαϊμού» εφοριακό ο οποίος με την ίδια μέθοδο είχε καταφέρει να αποκομίσει 4.500 ευρώ, ενώ προ μηνών στην περιοχή όπως είχε αποκαλύψει η «Σ», είχε παρουσιαστεί το κύκλωμα που αποσπούσε χρηματικά ποσά μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, λέγοντας ότι συγγενικό πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα ή δυστύχημα.

Με αφορμή τα τελευταία περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων ανακοίνωση εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, δίνοντας πολύτιμες οδηγίες και συμβουλές κυρίως προς τους ηλικιωμένους για την αποφυγή περιπτώσεων απάτης. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση:

«H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων, παρακαλεί τους συμπολίτες μας και ιδίως τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστα άτομα τους τηλεφωνούν ή εμφανίζονται ενώπιον τους και με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο ή εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα θανατηφόρο ή μη) προσπαθούν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού».

Παράλληλα οι πολίτες δεν πρέπει να ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.) με άτομα τα οποία τους ζητούν χρήματα και πρέπει να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι, από δική τους τηλεφωνική συσκευή, με το γνωστό-συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων οι δράστες επικαλούνται. Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

 

Νίκος Αγγελόπουλος