Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Λευκάδας… για τα σκουπίδια

Μπορεί η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Λευκάδας να είχε οριστεί για σήμερα από καιρό όμως γίνεται περισσότερο επίκαιρη μετά και τη χθεσινή φωτιά στα σκουπίδια. Στη συνεδρίαση συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, όπως ο διοικητής της Πυροσβεστικής, ο λιμενάρχης, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας, παράγοντες του δήμου με επικεφαλής τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας, Σπύρο Πολίτη.

Ο δήμαρχος πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση ανέφερε ότι η Λευκάδα κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ότι αφορά τα σκουπίδια, απόφαση που υπέγραψε ήδη ο Περιφερειάρχης, μια και η κατάσταση δεν πάει άλλο τόσο…. Επίσης τόνισε ότι μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές στα σκουπίδια, ήδη ο δήμος έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ώστε να υπάρχει περίφραξη, να μπουν προβολείς, κάμερες, φυλάκιο και άνθρωπος για φύλαξη τις απογευματινές ώρες μια και ήδη τις πρωινές βρίσκονται εκεί συνεργεία που εργάζονται.

Παραδέχτηκε ότι η κατάσταση με τα σκουπίδια είναι πολύ άσχημη και επίσης επεσήμανε την έλλειψη πεντάμηνων εργατών φέτος στην καθαριότητα και την προσπάθεια του δήμου να πάρει με την αναμόρφωση στον προϋπολογισμό του, τουλάχιστον για δύο μήνες κάποιους εργάτες ώστε να βοηθήσουν τους καλοκαιρινούς μήνες. Το συντονιστικό συνεχίζεται και περιμένουμε τα αποτελέσματα αυτής της συνεδρίασης της οποίας την εισήγηση έκανε ο Δημήτρης Γεωργουλόπουλος, Προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λευκάδας.