Επιστρέφει ο εφιάλτης των πλειστηριασμών

Τρέμουν οι δανειολήπτες της Αιτωλοακαρνανίας – Σε θέση μάχης ομάδες πολιτών που δίνουν ραντεβού έξω από τα Ειρηνοδικεία

Επιστρέφει ο εφιάλτης των πλειστηριασμών

Ανέστειλαν την αποχή τους οι συμβολαιογράφοι

 

 

Επιστρέφει ο εφιάλτης των πλειστηριασμών για δεκάδες δανειολήπτες του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας, μετά την απόφαση του κλάδου των συμβολαιογράφων, να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συμβολαιογράφοι: «μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων του Κλάδου. Από την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 εκτελούμε τα καθήκοντά μας κανονικά. Ευνόητο είναι ότι οι ορισθέντες για σήμερα 11 Μαΐου 2016 πλειστηριασμοί θα διενεργηθούν, εφόσον έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διατυπώσεις της προδικασίας. Τις επόμενες ημέρες μετά και την επικείμενη δημοσίευση του ψηφισθέντος νομοσχεδίου, θα ακολουθήσει λεπτομερής εγκύκλιος με πίνακες και συγκριτικά στοιχεία, καθώς και τις αλλαγές που θα ισχύσουν από 1 Ιουλίου 2016».

Η εξέλιξη αυτή έπεσε σαν κεραυνός στα κεφάλια εκατοντάδων δανειοληπτών της περιοχής, καθώς και επίσημα από σήμερα στα Ειρηνοδικεία της Αιτωλοακαρνανίας (Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Ναύπακτος και Αμφιλοχία) θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί ακίνητης περιουσίας, με την απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη ενημέρωση των πολιτών και οι προβλεπόμενες διατυπώσεις προδικασίας. Σύμφωνα με τον Αιτωλοακαρνάνα Πρόεδρο της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας Γιώργο Λεχουρίτη, «σημασία δεν έχει το σήμερα και το αύριο, αλλά ότι ο εφιάλτης των πλειστηριασμών επιστρέφει όπως και η θηλιά στο λαιμό των δανειοληπτών. Δεν γνωρίζουμε το παραμικρό μέχρι στιγμής σε σχέση με την ενημέρωση ή όχι συμβολαιογράφων και πολιτών, ωστόσο από την στιγμή που η αποχή των συμβολαιογράφων έληξε, από σήμερα οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν να διεξάγονται κανονικά στα Ειρηνοδικεία της περιοχής, χωρίς μάλιστα να είναι απαραίτητη η παρουσία δικηγόρων, ο κλάδος των οποίων συνεχίζει την αποχή του. Δυστυχώς η σκληρή πραγματικότητα επιστρέφει».

Κινητοποιήσεις ομάδας πολιτών έξω από τα Ειρηνοδικεία για το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών   

 Στο μεταξύ όπως πληροφορήθηκε η «Σ» ομάδες πολιτών από την περιοχή βρίσκονται σε θέση μάχης με αφορμή την επανεκκίνηση των πλειστηριασμών ανανεώνοντας από σήμερα κιόλας το ραντεβού τους έξω από τα Ειρηνοδικεία, ώστε να μπλοκάρουν τις διαδικασίες και να διαμαρτυρηθούν για τη μη τήρηση των υποσχέσεων των Κυβερνόντων προς τους δανειολήπτες.

Νίκος Αγγελόπουλος