Κρυφτούλι… με τις αφίσες στο Αγρίνιο!

Νέα κόντρα για το θέμα μεταξύ Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και Δημοτικής Αρχής με αφορμή την Πρωτομαγιά

Μία κόντρα που κρατάει απ’ τα παλιά… φούντωσε με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Αγρίνιο την περασμένη Κυριακή. Ο λόγος για το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και την αντιδημαρχία καθαριότητας με σημεία αιχμής τις αφίσες και τα πανό. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Μιχάλης Κατσιγιάννης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας στην πλατεία Δημοκρατίας κατήγγειλε την στάση της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα την αντιδημαρχία καθαριότητας για το ξήλωμα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αφισών αλλά και το κατέβασμα πανό από την πλατεία, μία μόλις μέρα πριν την συγκέντρωση. Ουσιαστικά ο κ. Κατσιγιάννης μίλησε για παρεμπόδιση δράσης του Εργατικού Κέντρου και του Π.Α.ΜΕ από την Δημοτική Αρχή.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Καλαμπαλίκης, απαντώντας στις καταγγελίες Κατσιγιάννη, στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων ενώ επικαλέστηκε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα της αφισοκόλλησης.

Αφίσες θεατρικών παραστάσεων παραμένουν ανέγγιχτες!

«Λυπάμαι πραγματικά για όλα όσα ανέφερε ο κ. Κατσιγιάννης. Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα της αφισοκόλλησης. Συμφωνήσαμε από κοινού με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου για διακριτική αφισοκόλληση, όμως το Εργατικό Κέντρο στην κυριολεξία γέμισε με αφίσες όλο το Αγρίνιο, με αποτέλεσμα εμείς από την πλευρά μας να κάνουμε ότι προβλέπεται. Σε ότι αφορά το πανό της πλατείας, μετά από λίγες ώρες κατόπιν δικής μου εντολής επανατοποθετήθηκε. Δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά σε τι αποσκοπεί ο κ. Κατσιγιάννης και θεωρώ ότι όλα αυτά γίνονται για να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Παράλληλα θα ήθελα να πω ότι ουδέποτε το Π.Α.ΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, έχουν ευαισθητοποιηθεί ώστε να βοηθήσουν στο ξήλωμα αφισών. Ποτέ. Πραγματικά τα λεγόμενα του κ. Κατσιγιάννη μου προκαλούν λύπη.

Γιατί όμως αφίσες θεατρικών παραστάσεων «κοσμούν» το Αγρίνιο

Την ίδια στιγμή αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι δεκάδες αφίσες για την προβολή θεατρικών και καλλιτεχνικών παραστάσεων που παραμένουν… για αρκετές ημέρες. Ενδεικτικά μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του ρεπορτάζ, ότι αφίσες για συγκεκριμένη θεατρική παράσταση που ανεβαίνει σήμερα στο Αγρίνιο, έχουν κολληθεί σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης, χωρίς ωστόσο να έχουν ξηλωθεί από τα αρμόδια συνεργεία. Και βέβαια πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο έχει εμφανιστεί τους τελευταίους μήνες στο Αγρίνιο προκαλώντας ερωτηματικά. Κληθείς να σχολιάσει το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Καλαμπαλίκης ανέφερε ότι «η Δημοτική Αρχή δεν κάνει καμία εξαίρεση και προχωρά άμεσα όχι μόνο στο ξήλωμα των αφισών αλλά και στην επιβολή προστίμων στις εταιρείες που διοργανώνουν την οποιαδήποτε παράσταση». Τα συμπεράσματα βέβαια είναι δικά σας, εκτός κι’ αν οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η «Σ» αποτελούν μέρος μιας… εικονικής πραγματικότητας…     

aggelopoulos