Λαϊκή Ενότητα: ΣΥΡΙΖΑ, το όνειδος της πολιτικής μας ιστορίας…!

Τα μέτρα διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και φορολογικής λεηλασίας για την τεράστια πλειονότητα της Ελληνικής κοινωνίας, αποτελούν πια (τρομο)νόμο του κράτους, με την ψήφισή τους, τις πρώτες πρωϊνές ώρες στις 9 Μάη, από τους πειθήνια όργανα των τοκογλύφων, τα πιόνια της κοινοβουλευτικής συμπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), με το σεκόντο σύσσωμης της μνημονιακής αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ε. Κεντρώων).

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία, ούτε για τη στάση των κυβερνητικών βουλευτών, ούτε για τους βουλευτές της μνημονιακής αντιπολίτευσης, που πια συναγωνίζονται ποιοι εφαρμόζουν πιο σκληρά και ανελέητα τα μέτρα των χρεοκρατών του ΔΝΤ και των αιμοδιψών ευρωλάγνων τραπεζιτών. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για τη στάση του πρωθυπουργού-ξόανου, αφού η διαπόμπευση της Αριστεράς , η προδοσία του Ελληνικού λαού και η πλήρης παράδοση της χώρας στην ακόρεστη λαιμαργία των επικυρίαρχων, αποτελούν σταθερά και απαρέγκλιτα τη μοναδική του μέριμνα.

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για τη στάση του κομματικού ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα σφαγιαστικά μέτρα και την κοινωνία που σφαδάζει. Εξ’ άλλου ούτε στις εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς δεν έκανε την παραμικρή (εθιμοτυπική έστω) νύξη για συμμετοχή στους αγώνες των εργαζόμενων και του Ελληνικού λαού.

Όμως χθες (8/5/2016) στις 8:30’ το βράδυ, άναυδο το λαϊκό κίνημα της χώρας, έζησε τη σχεδιασμένη από τους κυβερνητικούς ινστρούχτορες του ΣΥΡΙΖΑ βάρβαρη και στοχευμένη δολοφονική επίθεση με ματ εναντίον των λαού, που είχε πλημμυρήσει το Σύνταγμα και διαμαρτύρονταν ειρηνικά για το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο-σφαγή που εκείνη την ώρα συζητούνταν μέσα στη βουλή.

Τα ματ, χρησιμοποιώντας ως πρόφαση την αβανταδόρικη «ενόχλησή» τους από κουκουλοφόρους συναδέλφους τους της ασφάλειας (όπως καθαρά φαίνεται και ακούγεται και στην κάμερα), στο κάτω μέρος της πλατείας, εφόρμησαν με μπαράζ πυροβολισμών κρότου λάμψης και βροχή χημικών εναντίον κυρίως του μπλοκ της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με αποτέλεσμα τους σοβαρότατους τραυματισμούς δύο στελεχών της ΛΑΕ, που μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ και άλλους ελαφρότερους τραυματισμούς δεκάδων συντρόφων και συμπολιτών. Μόνο από τύχη δε θρηνήσαμε ζωές.

Η φαρισαϊκή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που επιτίθεται τάχα στην αστυνομία, μετά την επιτυχή διεκπεραίωση των εντολών του, για καταστολή δίχως έλεος της ειρηνικής συγκέντρωσης-διαδήλωσης διαμαρτυρίας, δείχνει το βούρκο που έχει περιπέσει αυτό το κόμμα, δείχνει το μίσος του εναντίον εκείνων που επιλέγουν να συνεχίσουν τον αγώνα τους για ελεύθερη πατρίδα, για δημοκρατία, για κοινωνική δικαιοσύνη και για τα πανανθρώπινα ιδανικά, δείχνει το μίσος εναντίον εκείνων των συνανθρώπων που φωνάζουν πως δεν αντέχουν άλλα δεινά. Δείχνουν τελικά την απόφασή τους να ξεμπερδεύουν με τις διαφορετικές φωνές και να επιβάλλουν το μακροχρόνιο σκοτάδι. Αυτόν το ΣΥΡΙΖΑ τον παραδίδουμε στη χλεύη και την αποστροφή του Ελληνικού λαού.

Ο Ελληνικός λαός όμως έχει άλλο δρόμο να διαλέξει. Υπάρχει ο δρόμος του Αγώνα, υπάρχει ο δρόμος μακριά απ’ τα μνημόνια και τα κατασκευασμένα χρέη, υπάρχει ο δρόμος της δημοκρατίας, μακριά απ’ τη δικτατορία του ευρώ και κόντρα στην καταναγκαστική πολιτική της ΕΕ. Το λαϊκό κίνημα θα ανασυνταχτεί και θα πυκνώσει τις γραμμές του, με νεολαίους, εργαζόμενους, αγρότες, επαγγελματίες, επιστήμονες, συνταξιούχους και ανθρώπους του πολιτισμού. Το λαϊκό κίνημα θα νικήσει, κόντρα σ’ αυτούς που καταστρέφουν τη χώρα.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την Κυριακάτικη, ωμή, βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση των ματ!

Αυτές οι ολέθριες πολιτικές πρέπει να άμεσα να αποτελέσουν παρελθόν, μαζί με όλες τις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις που τις υπηρετούν.

Αυτή η εφιαλτική κυβέρνηση πρέπει άμεσα να φύγει!