Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ νομοθετεί για να καλύψει τις παρανομίες του ΤΕΙ Δ. Ελλάδας

Τη νομοθέτηση «αλά ΣΥΡΙΖΑ», με τις αποσπασματικές διατάξεις κυρίως κρατικοδίαιτης λογικής, επεσήμανε κατά την τοποθέτησή του στην ολομέλεια ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού, στη συζήτηση του ν/σ για την έρευνα και άλλες διατάξεις.

Ο κ. Φωτήλας ανέφερε ότι το συγκεκριμένο σ/ν βρίσκεται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου, όπως τονίζει σε έκθεσή της η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής. Ταυτόχρονα, υπάρχει πλήθος άσχετων ρουσφετολογικών τροπολογιών, όπως η πρόσληψη επιπλέον τεσσάρων δημοσιογράφων. Υπογράμμισε ότι τα Συμβούλια Ιδρυμάτων αποτελούσαν ένα θεσμικό αντίβαρο λογοδοσίας και ελέγχου της Συγκλήτου και του Πρύτανη/ Προέδρου- όμως, όπως αποδεικνύεται και από το σ/ν, στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι η υποβάθμιση και κατάργησή τους. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην περίπτωση όπου ακόμη και αναδρομικά μπορεί πλέον η Σύγκλητος να ασκεί τα καθήκοντα του Συμβουλίου Ιδρύματος – ώστε να δικαιολογηθεί και η παράνομη λειτουργία των τελευταίων μηνών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και να δοθεί «άφεση αμαρτιών» στον Πρόεδρό του.

Καταλήγοντας, ο κ. Φωτήλας τόνισε «Πλησιάζει η ώρα που θα μπει ένα τέλος στον κατήφορο, που οδηγεί η αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας παρακάτω: