Απαγορευμένη ζώνη o Σκορπιός

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση της απαγόρευσης διέλευσης όλων των σκαφών γύρω από το θρυλικό νησί του Ωνάση, που βρίσκεται πλέον στα χέρια του βαθύπλουτου Ρώσου, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

30.000 ευρώ το πρόστιμο για όσους τολμήσουν να πλησιάσουν!

Τη Μεγάλη Τρίτη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σχετική απόφαση, βάσει της οποίας απαγορεύεται η διέλευση κάθε επαγγελματικού και ιδιωτικού πλοίου αναψυχής στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ των νήσων Σκορπιός και Σκορπίδι από τον Μάρτιο μέχρι και τον Οκτώβριο.

Νωρίτερα είχε ικανοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ένα ακόμα αίτημα του Ρώσου δισεκατομμυριούχου, αυτή τη φορά με την οριοθέτηση του αιγιαλού στο νησί που κάποτε ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση.

Ειδικότερα, στις 26 Απριλίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του λιμενάρχη Λευκάδας, που απαγορεύει τη διέλευση όλων των σκαφών στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, «τόσο στη δυτική, όσο και στην ανατολική είσοδο του θαλάσσιου διαύλου». Μάλιστα, για την πιστή εφαρμογή της απόφασης αυτής η εν λόγω περιοχή οριοθετείται με πλωτούς σημαντήρες ευδιάκριτου χρώματος την ημέρα και με φωτιστική πηγή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η απαγόρευση της διέλευσης έχει οκτάμηνη ισχύ (από Μάρτιο έως Οκτώβριο), με τους παραβάτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με αστικές και ποινικές ευθύνες. Οσον αφορά στο πρόστιμο για όσους τυχόν παραβιάσουν την οδηγία αυτή, ορίζεται στο ποσό των 29.347,03 ευρώ σύμφωνα με το ΠΔ 193/2001.

Η κυβέρνηση ικανοποίησε ένα ακόμα αίτημα του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, αυτή τη φορά με την οριοθέτηση του αιγιαλού στο νησί που άλλοτε ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση