Πάτρα: Μπλοκαρισμένα ακόμη τα μέτρα για την «ανακούφιση» του κυκλοφοριακού

ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΣΦΥΞΙΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Στα συρτάρια της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας παραμένει η απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με τα μέτρα  για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, παρά το γεγονός ότο έχει ψηφιστεί εδώ και 8 μήνες (!) από τον περασμένο Οκτώβριο. Σε όλο αυτό το διάστημα, το κέντρο, αλλά και η Περιφέρεια της Πάτρας ασφυκτιούν από το κυκλοφοριακό, καθώς μέρα με την ημέρα οι συνθήκες χειρορετεύουν.

Τα Μέτρα για το «Συγκοινωνιακό – Κυκλοφοριακό», στο Ιστορικό Κέντρο της Πάτρας» ψηφίστηκαν τον περασμένο Οκτώβριο από το Δημοτικό Συμβούλιο, με προοπτική να τεθούν σε εφαρμογή τον Δεκέμβριο ή έστω στις αρχές του 2016. Ακόμη και σήμερα όμως, ο  σχεδιασμός παραμένει επί χάρτου.

Η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια ζήτησε επιπλέον διευκρινήσεις, όπως επίσης συμπληρωματικές μελέτες από το Δήμο Πατρέων σε σχέση με τα προτεινόμενα μέτρα, τα οποία αν και παραδόθηκαν, δεν έχει σημειωθεί ακόμη ουδεμία εξέλιξη.

Στο μεταξύ, η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει εντός του Μαϊου να συγκαλέσει σύσκεψη για τις αστικές συγκοινωνίες, τομέας που επίσης χρήζει αναβάθμισης, με στόχο τη μείωση της χρήσης ΙΧ στο κέντρο της πόλης.