Νίκος Μωραΐτης: Να μη ξεγελαστούν οι εργαζόμενοι από τους ελιγμούς της κυβέρνησης (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Να μη ξεγελαστούν οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα από τους ελιγμούς της κυβέρνησης επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το Ασφαλιστικό.Όπως πρόσθεσε στη διαπραγμάτευση οργίασε η προπαγάνδα, το ένα ψέμα διαδεχόταν το άλλο ενώ τα καθησυχαστικά λόγια για τις κόκκινες γραμμές περίσσεψαν. 

Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό πλήττει τους πάντες, εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες, γυναίκες, νέους και παλιούς εργαζόμενους, νέους και παλιούς συνταξιούχους. Η συμμετοχή του κράτους και της εργοδοσίας περιορίζεται δραστικά ενώ ανοίγει ο δρόμος για να κυριαρχήσουν τα κοράκια της ιδιωτικής Ασφάλισης. 

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο δίνει τη χαριστική βολή στη μικρομεσαία αγροτιά, της οποίας το 50% είναι ήδη ανασφάλιστη και με τα νέα μέτρα το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Κατήγγειλε, επίσης, τη φοροληστεία που θα υποστούν οι φτωχομεσαίοι αγρότες με το νέο Φορολογικό καθώς και το ψεύτικο καβγά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για το δήθεν αφορολόγητο και τη φορολόγηση των επιδοτήσεων τονίζοντας, ότι οι προτάσεις και των δύο τσακίζουν το ήδη πενιχρό αγροτικό εισόδημα.