ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΈνωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Δυτικής Ελλάδος: “Παράλογο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο”

Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Δυτικής Ελλάδος: “Παράλογο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο”

Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Δυτικής Ελλάδος: “Παράλογο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο”

Η κυβέρνηση, αιφνιδιαστικά και με συνοπτικές διαδικασίες κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό – φορολογικό Νομοσχέδιο, οι διατάξεις του οποίου επαληθεύουν τους χειρότερους φόβους μας πως πρόκειται για Νομοσχέδιο λαιμητόμο που αγγίζει όλους μας.

Πως αλλιώς να εκφραστεί η αγανάκτηση και η οργή μας, αφού, παρά τα υπεσχημένα για ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη, από την ανάγνωση των επιμέρους διατάξεων διαπιστώνεται ότι προωθείται ουσιαστικά η κατεδάφιση της Δημόσιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η ισοπέδωση των συντάξεων, καθώς και περικοπές – καταργήσεις σε συντάξεις σε ορφανά και χήρες.

Με λίγα λόγια ανατρέπει τα ασφαλιστικά μας κεκτημένα, μη λαμβάνοντας υπ΄ όψη τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός μας, την επικινδυνότητα, το μικρότερο προσδόκιμο ζωής, τις διπλάσιες υπηρεσίες, τους παθόντες εξαιτίας της Υπηρεσίας, καθώς και την Αντισυνταγματικότητα των συγκεκριμένων ασφαλιστικών άρθρων, όπως αυτό κρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επιπλέον επιφέρει περαιτέρω μείωση στο εισόδημά μας, τόσο με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, όσο και με νέες φορολογικές επιβαρύνσεις που τις επιβάλει αδιακρίτως, χωρίς λογική και προσθετικά στις ήδη τεράστιες επιβαρύνσεις των προηγούμενων έξι μνημονιακών ετών.

Έγκαιρα οι ομοσπονδίες μας και σύσσωμο το συνδικαλιστικό μας κίνημα, επισήμαναν τις στρεβλώσεις και κατέθεσαν προτάσεις τόσο στα κόμματα της συγκυβέρνησης, όσο και στον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ, ο οποίος ενώ αρχικά είχε υποσχεθεί αλλαγές που δεν θα έχουν δημοσιονομικό κόστος, παρά ταύτα, χθες απέρριψε οποιαδήποτε αλλαγή στο κατατεθέν νομοσχέδιο, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η Κυβέρνηση και οι δανειστές επιχειρούν την πιο σκληρή και άδικη κατάργηση δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν μετά από πολύχρονους αγώνες και θυσίες, βυθίζοντάς μας στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Όλοι μας πρέπει να κατανοήσουμε το τι διακυβεύεται. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στα παιδία μας. Η απάθεια θα αποτελέσει ταφόπλακα στα όνειρά μας για μια καλύτερη ζωή. Μόνο ενωμένοι, σαν μια γροθιά, μπορούμε να ανατρέψουμε την σε βάρος μας κατάσταση.

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα και τους Βουλευτές, όχι απλά να αρνηθούν να ψηφίσουν το επίμαχο Νομοσχέδιο, αλλά να αγωνιστούν μέσα στη Βουλή ώστε να εξαλειφθεί αυτός ο παραλογισμός, που εν τέλει δεν οδηγεί πουθενά αλλού εκτός μόνον στην παράλυση – διάλυση του κοινωνικού ιστού της Πατρίδας μας.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr