Επαγγελματίες και με στόχους

Άγνωστο για πολλούς, μα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και στην Ελλάδα με ραγδαίους ρυθμούς και πολλές προοπτικές η επαγγελματική πυγμαχία. Το ακόμα πιο σπουδαίο είναι ότι τέσσερις Αγρινιώτες αθλητές του συλλόγου «Θησέας»,  υπό την προπονητική  εποπτεία του Νίκου Κακαρέλη κι ενός ολοκληρωμένου team, κατέχουν υψηλές θέσεις στην εγχώρια κατάταξη, παράλληλα δε διαθέτουν τις δυνατότητες για καριέρα εκτός  συνόρων, κάτι που θα επιδιώξουν άμεσα.
Θα μπορέσουμε να τους θαυμάσουμε στην πόλη μας; Πιθανότατα ναι,  από την επόμενη χρονιά  όπως είπε ο Νίκος  Κακαρέλης τονίζοντας ότι θέλει να διεξαχθεί μια άρτια διοργάνωση, σε σωστά πρότυπα. Μαζί με τους διακεκριμένους αθλητές της (επαγγελματικής)  πυγμαχίας Παναγιώτη Δρίβα και  Κωστα Παπαδόπουλο φιλοξενήθηκε στο στούντιο του «Δυτικά 92,8 fm» για να μιλήσουν στην αθλητική εκπομπή «Πρώτοι στη μπάλα».
Πολλά τα θέματα που αναφέρθηκαν και από τα πιο απρόσμενα που γνωστοποίησαν είναι ότι έχουν πρόβλημα να βρουν αντιπάλους στο επίπεδο να τους αντιμετωπίσουν…  αλλά και οι ίδιοι δεν δέχονται πλέον να αγωνιστούν με αθλητές χαμηλού επιπέδου.
c348a1fc-b834-447b-9382-5e636dc44bbc
Το επόμενο Σάββατο (14 Μαΐου)  γίνονται αναγνωρισμένοι αγώνες πυγμαχίας στην Αμαλιάδα  (Warrior Night ΙΙΙ), όπου θα λάβουν μέρος ο Κώστας Παπαδόπουλος παίζοντας την ρεβάνς με τον Μιχάλη Αρναούτη, καθώς θεωρεί  πως είχε χάσει άδικα  από διαιτησία και κριτές, θέλοντας να φέρει την  Ζώνη του πρώτου στο Αγρίνιο και ο Παναγιώτης Δρίβας θα αντιμετωπίσει έναν πολύ δυνατό πυγμάχο εάν ξεπεράσει κάποια προσωπικά προβλήματα και αισθανθεί έτοιμος ψυχολογικά. Ο προπονητής  του εκτιμά πως αν ο Παναγιώτης νιώθει  καλά ψυχολογικά, παρότι ο αντίπαλος είναι σκληρός δεν θα αντέξει πάνω από 3-4 γύρους στο ρινγκ απέναντι στον Αγρινιώτη αθλητή.

«Το άθλημα μας βοηθά πολύ στην πειθαρχία και να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Οι δάσκαλοι, ο Αλέκος Κακαρέλης και ο Νίκος Κακαρέλης,  πάντα μας έδειχναν  να είμαστε καλοί αθλητές και καλοί άνθρωποι, γι’ αυτό κι έχουμε παιδιά που σέβονται.  Αυτό που υπάρχει στον σύλλογό μας δεν το είδα πουθενά αλλού το τελευταίο διάστημα που έζησα εκτός Αγρινίου λόγω εργασίας. Σε καμιά σχολή δεν συνάντησα  τον σεβασμό που υπάρχει μεταξύ μας και το ότι θέλουν να δημιουργήσουν καλούς χαρακτήρες».

Για το χώρο της επαγγελματικής πυγμαχίας και στοιχεία γύρω από αυτή μίλησε ο προπονητής Νίκος Κακαρέλης, λέγοντας:
«Η ερασιτεχνική πυγμαχία είναι Ολυμπιακό άθλημα, αν και έχει μείνει πίσω σε αγωνιστικό επίπεδο  κι είχε πτώση. Έτσι τον τελευταίο χρόνο ξεκίνησε ο Σύνδεσμος Επαγγελματικής Πυγμαχίας (ΣΕΠ) με τον κ. Γιώργο Στεφανόπουλο (πρώην Ολυμπιονίκης που βλέπει πυγμάχους και τους προτείνει), μια σπουδαία κίνηση  διότι  το χόμπι ενός αθλητή μπορεί να γίνει επάγγελμα, με συμβόλαιο και αμοιβές. Γίνονται αγώνες και εντός Ελλάδας αναγνωρισμένοι για την παγκόσμια κατάταξη. Και να τονίσουμε ότι επαγγελματικοί αγώνες πυγμαχίας θεωρούνται μόνο αυτοί που γίνονται υπό την αιγίδα του ΣΕΠ και με αθλητές που έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Είμαστε τυχεροί γιατί οι αθλητές μας βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο για την Ελλάδα, άρεσαν στον κ. Στεφανόπουλο κι ανέλαβε ο κ. Χρήστος Γάτσης, ως μάνατζερ,   ένας σπουδαίος άνθρωπος και γνώστης της πυγμαχίας κι έχουμε τέσσερις αθλητές, τους Κωστα Παπαδόπουλο (Κατηγορία κιλών – 70), Παναγιώτη Δρίβα (Κατηγορία κιλών +95), Θωμά Τσακανίκα (Κατηγορία κιλών -66)  και Γιάννη Ζία (Κατηγορία κιλών -62).
Θεωρούνται απ’ τους καλύτερους στην Ελλάδα στις Κατηγορίες τους και κατάφεραν εκπληκτικά αποτελέσματα. Ο Παπαδόπουλος προέρχεται από την ερασιτεχνική πυγμαχία, άρεσε πολύ,  ήταν ο δεύτερος της χώρας που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στην Αγγλία κι έχει ήδη αγωνιστεί εκεί. Άρεσε πολύ σε μια χώρα που είναι η κορυφαία της Ευρώπης στο άθλημα και η αμέσως  υψηλότερου επιπέδου χώρα και κορυφαία στον κόσμο  είναι οι ΗΠΑ.
2eb1cac8-50bd-4fa5-99b4-9115f6a13e9c
Ακολουθεί ο Παναγιώτης Δρίβας, ένας από τους καλύτερους αθλητές στην Ελλάδα στην Κατηγορία Βαρέων. Άλλωστε και οι τέσσερις Αγρινιώτες αθλητές βρίσκονται σε νεαρές ηλικίες κι έχουν τουλάχιστον δέκα χρόνια  μπροστά τους να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο, ώστε το χόμπι που είχαν να τους αποφέρει κάποια χρήματα. Εξαιρετικά παιδιά, κυρίως με ήθος – γιατί πολλοί σκέφτονται άλλα όταν ακούν πυγμαχία-  και καθόλου οξύθυμοι. Αντιδρούν, όπως ο καθένας, αν χρειαστεί να βρεθούν σε άμυνα. Εγώ τους θαυμάζω για το ήθος τους και την απόδοσή τους, επειδή τους έχουν πρότυπα και τα πιο μικρά παιδιά που έρχονται. Εκτιμώ ότι τα επόμενα χρόνια κάποια  απ’ τα τέσσερα παιδιά, αν όχι όλα, θα κάνουν μεγάλα βήματα στο εξωτερικό».  
 
Ο Νίκος Κακαρελης είναι ευρύτατα γνωστός από τις πολλές Πανελλήνιες και Πανευρωπαϊκές διακρίσεις του στο Τάε Κβον Ντο, έχοντας όμως δράση και στην πυγμαχία.  Ξεκίνησε ερασιτεχνική πυγμαχία το 1990 με αγώνες από το 1994 έως το 2008, με 8 πρωταθλήματα και πάνω από 45 αγώνες, αλλά τότε δεν υπήρχε προβολή. Το έκανε παράλληλα με το  Τάε Κβον Ντο,  απ’ το οποίο τον γνώρισε το πλατύ κοινό.  Όπως είπε «η πυγμαχία είναι πολύ σκληρό άθλημα και τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορούσα να βρω αθλητές γι’  αυτό, αλλά τώρα έχω αθλητές που αντέχουν στις δυσκολίες, που είναι πειθαρχημένοι και βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο , όπως μαρτυρούν οι ίδιες οι νίκες τους». Και συνέχισε: «είναι τιμή μου που τους έχω και πρέπει να πω ότι η επαγγελματική πυγμαχία αφορά μόνο αθλητές με επαγγελματική κάρτα, που ανήκουν στον Σύνδεσμο Επαγγελματικής Πυγμαχίας, είναι εγγεγραμμένοι στην παγκόσμια κατάταξη της επαγγελματικής πυγμαχίας και οι μόνοι στο Αγρίνιο που τα πληρούν και είναι αναγνωρισμένοι είναι αυτοί οι τέσσερις αθλητές μας».
 1bbb08b3-5c3f-4dca-93a2-14e33eaf9c1c
Κώστας Παπαδόπουλος
Τεννις, Χάντμπολ (στην Προοδευτική Αγρινίου), Μπάσκετ, Ποδόσφαιρο, Ακοντισμός, ήταν τα αθλήματα στα οποία αγωνίστηκε ο  Κώστας Παπαδόπουλος μέχρι να καταλήξει στην πυγμαχία. Ο δε προπονητής του είπε: «Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο που είδαμε και συγκρίναμε με τον Κώστα βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και το ξέρει και ο ίδιος».
 Ο ίδιος ο αθλητής απάντησε σε ερώτηση για τις προϋποθέσεις στη χώρα μας: «Η Ελληνική πυγμαχία είναι αρκετά ανταγωνιστική, απλά δεν έχουμε πόρους να φύγουμε προς το εξωτερικό, αλλά όταν κάνεις προσπάθεια θα ανταμειφθεί κάποια στιγμή. Βγαίνουν  ταλέντα και χρειάζεται προπόνηση  για κάθε πρόκληση».  
Όσο για τις συνθήκες δουλειάς στον σύλλογο: «Από εγκαταστάσεις δεν μας λείπει τίποτα, έχουμε υπέροχο χώρο, επαγγελματικό ρινγκ, σάκους όλων των ειδών για διαφορετική προπόνηση,  δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από μεγάλες πόλεις».  
Μπροστά του έχει έναν  δύσκολο αγώνα και δήλωσε: «Τον αγώνα του Σαββάτου δεν το θεωρώ μόνο ως ρεβάνς, αλλά θέλω να φέρω την Ζώνη στο Αγρίνιο, για την πόλη και για τον σύλλογο».  Στην   πληροφορία ότι ο αντίπαλος  είναι έμπειρος, έχει 120 αγώνες στο ενεργητικό του  κι ο Κώστας μόνο 48, του τέθηκε πειραχτικά η ερώτηση εάν σκέφτεται το ενδεχόμενο να… φάει πολλές:  «Εάν σκεφτείς ότι θα φας πολλές, μάλλον θα φας πολλές. Δεν υποτιμάς τον αντίπαλο, θα δουλέψεις  πάνω στον αντίπαλο κι αν έχεις  κάνει καλή προπόνηση δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα», απάντησε.

 «Τον αγώνα του Σαββάτου δεν το θεωρώ μόνο ως ρεβάνς, αλλά θέλω να φέρω την Ζώνη στο Αγρίνιο, για την πόλη και για τον σύλλογο»

Παναγιώτης Δρίβας
Ξεκίνησε από 5 ετών στο Ταε Κβον  Ντο όπου ήταν μεγάλο ταλέντο, πέρασε στο Κικ Μπόξινγκ όπου έγινε  πρωταθλητής Ελλάδος δύο φορές, από τους καλύτερους Έλληνες που πέρασαν στο άθλημα όπως είπε ο προπονητής του, κέρδισε πρωτάθλημα στο Παγκράτιο, πέρασε   από πολλά στάδια, αλλά τελικά του άρεσε η πυγμαχία. Ο Νίκος Κακαρέλης είπε για τον Παναγιώτη Δρίβα, ο οποίος σηκώνει το βάρος μιας προσωπικής περιπέτειας  που του στερεί πολλά στο άθλημα κι ελπίζει να τελειώσει σύντομα: « Ήταν πιο δυνατός στα χέρια και είχε εκπληκτικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο ξεκίνημα έπαιξε με τον Αγγελή που ήταν πρωταθλητής και σε τρεις γύρους τον συνέτριψε, τον κυνηγούσε από γωνία σε γωνία!  Εκεί καταλάβαμε πως του ταιριάζει η πυγμαχία απόλυτα. Θεωρώ πως βρίσκεται στους 3 καλύτερους Έλληνες στα βαριά κιλά και είναι πολύ μικρός ηλικιακά». «Στη πυγμαχία παίζει ρόλο η μέση κι ο εγκέφαλος, η σκέψη,  και μετά έρχονται τα χέρια», σχολίασε κάποια στιγμή.
Για την μετάβαση από το Κικ Μπόξινγκ στην πυγμαχία, ο ίδιος είπε:  «Αν και έχει διαφορετική τεχνική από το Κικ Μπόξινγκ σε μικρό χρονικό διάστημα δουλεύοντας με τον δάσκαλο (Νίκο Κακαρέλη) τα καταφέραμε. Η πυγμαχία είναι το άθλημα μου αρέσει. Είναι ένα δύσκολο άθλημα, αλλά προσφέρει πλεονεκτήματα, όπως στην αυτοάμυνα, στην  αυτοπεποίθηση και στην ψυχολογία της καθημερινότητας. Είμαι ο μικρότερος σε ηλικία στους αγώνες που έχω δώσει, με σκληρούς αντιπάλους και μου αρέσει αυτό. Από δω και πέρα θα ήθελα, τελειώνοντας κάποιες προσωπικές υποχρεώσεις,  να δώσω αγώνες με πολύ δυνατούς αντιπάλους διότι αυτό μου δίνει κίνητρο ώστε να βγάζω εκείνο  που μπορώ και πιστεύω θα υπάρξει πολύ καλό αποτέλεσμα».
Ο Παναγιώτης Δρίβας συμπλήρωσε: «Το άθλημα μας βοηθά πολύ στην πειθαρχία και να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Οι δάσκαλοι, ο Αλέκος Κακαρέλης και ο Νίκος Κακαρέλης,  πάντα μας έδειχναν  να είμαστε καλοί αθλητές και καλοί άνθρωποι, γι’ αυτό κι έχουμε παιδιά που σέβονται.  Αυτό που υπάρχει στον σύλλογό μας δεν το είδα πουθενά αλλού το τελευταίο διάστημα που έζησα εκτός Αγρινίου λόγω εργασίας. Σε καμιά σχολή δεν συνάντησα  τον σεβασμό που υπάρχει μεταξύ μας και το ότι θέλουν να δημιουργήσουν καλούς χαρακτήρες».
papaioannou