Οι Αγρινιώτες «ψηφίζουν» ελεγχόμενη στάθμευση

Τι δείχνουν οι αριθμοί των πρώτων δύο μηνών επαναλειτουργίας του συστήματος Οι Αγρινιώτες «ψηφίζουν» ελεγχόμενη στάθμευση Επιχείρηση «σκούπα» από τον Δήμο για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα…

Γιάννης Αναστασίου

Τι δείχνουν οι αριθμοί των πρώτων δύο μηνών επαναλειτουργίας του συστήματος

Οι Αγρινιώτες «ψηφίζουν» ελεγχόμενη στάθμευση

Επιχείρηση «σκούπα» από τον Δήμο για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα

Γιάννης Αναστασίου
Γιάννης Αναστασίου - Προϊστάμενος Δημοτικής Αστυνομίας

Δύο μήνες συμπληρώθηκαν από την ημέρα που ξεκίνησε στο Αγρίνιο η επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας και της ελεγχόμενης στάθμευσης και το κέντρο της πόλης «πήρε ανάσα», κάτι που φαίνεται καθημερινά σε όλη την έκταση των ζωνών ελεγχόμενης στάθμευσης. Θετικό στοιχείο είναι πως στο διάστημα αυτό σιγά – σιγά άρχισε να αλλάζει η νοοτροπία των Αγρινιωτών οδηγών, παρά τις ελάχιστες, κραυγαλέες περιπτώσεις! Το συντριπτικό ποσοστό των οδηγών πλέον δεν παρεκκλίνει των νόμιμων σχετικά με την στάθμευση του αυτοκινήτου τους, κάτι που φαίνεται και στον αριθμό των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν σε σχέση με άλλους Δήμους της χώρας.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας Γιάννη Αναστασίου «στο διάστημα των 2 μηνών βεβαιώθηκαν συνολικά 2.100 κλήσεις από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, ενώ κατά την έναρξη του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης οι υπάλληλοι του Δήμου στην υπηρεσία αυτή αρκέστηκαν στην ενημέρωση των οδηγών. Παράλληλα, πλην των οδηγών – επισκεπτών στο κέντρο της πόλης, ο Δήμος Αγρινίου ανανέωσε δωρεάν το χρόνο στάθμευσης έως και το τέλος Ιουνίου για τους μόνιμους κατοίκους, ώστε να καλύψει τα χρήματα που είχαν καταβάλει κατά το παρελθόν που καταργήθηκε η υπηρεσία».

Εξάλλου, το αντίτιμο της κάρτας στάθμευσης είναι σαφώς μειωμένο σε σύγκριση με το παρελθόν. Συγκεκριμένα, η μία ώρα στάθμευσης κοστίζει 50 λεπτά, ενώ το πρόστιμο αν πληρωθεί εντός της προθεσμίας είναι 10 ευρώ.

Πέραν όμως αυτών, ο κ. Αναστασίου επισημαίνει στη «Σ» ότι «στο διάστημα των δύο μηνών από την Δημοτική Αστυνομία εκδόθηκαν επιπροσθέτως 60 άδειες μόνιμων κατοίκων και εντοπίστηκαν 100 εγκαταλειμμένα οχήματα, ενώ η αναζήτηση και άλλων εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων συνεχίζεται και ήδη ο αριθμός που έχει εντοπιστεί μέχρι τώρα είναι αρκετά μεγάλος. Παράλληλα, στην κατεύθυνση αυτή ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την απομάκρυνση από το κέντρο των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, κάτι που αναμένεται να λάβει σάρκα και οστά σε 20 περίπου μέρες. Επίσης, υλοποιήθηκαν και άλλες υποχρεώσεις της υπηρεσίας, όπως 45 περιπτώσεις ανήμπορων ατόμων που χρειάστηκαν το γνήσιο της υπογραφής τους από τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας και η πραγματοποίηση 110 ελέγχων σε καταστήματα για τους κοινόχρηστους χώρους».

Κων/νος Χονδρός