Ναι από Μεσολόγγι, όχι από Αγρίνιο στο 10ημερο ενδιάμεσων εκπτώσεων

Κλειστά τα εμπορικά στην Αιτωλοακαρνανία την Κυριακή του Θωμά

 

 

Ξεκίνησε η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων η οποία θα διαρκέσει έως και τις 10 Μαΐου, αν και στην Αιτωλοακαρνανία οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα ισχύσουν μόνο για τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου και όχι για τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου! «Ο «θεσμός» των ενδιάμεσων εκπτώσεων είναι παρωδία» επισήμανε στη «Σ» ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο έτερο ζήτημα των ημερών για τον εμπορικό κόσμο, που είναι το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή του Θωμά τονίζοντας ότι «τα καταστήματα του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου θα παραμείνουν κλειστά, όπως και τις υπόλοιπες Κυριακές του έτους, πλην της τελευταίας του χρόνου». Από την άλλη βέβαια όλα τα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες αλυσίδες θα λειτουργήσουν κανονικά, όπως συνηθίζουν εξάλλου.

Ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου Βασίλης Σπυρόπουλος μιλώντας στη «Σ» σημείωσε πως «τα καταστήματα του Μεσολογγίου την Κυριακή του Θωμά θα είναι κλειστά. Αυτή είναι εξάλλου η επίσημη θέση του Συλλόγου». Ωστόσο, ο κ. Σπυρόπουλος για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις τόνισε πως «δεν έχουμε ιδιαίτερες βλέψεις ή προσδοκίες γιατί υπάρχει ο φόβος στους καταναλωτές λόγω της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης, η οποία όσο συνεχίζεται τόσο δημιουργεί μεγαλύτερη ανασφάλεια, ενώ σε λίγο θα μιλάμε για νέα λουκέτα στα μαγαζιά δεδομένου πως αρκετά λειτουργούν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Επί της ουσίας δεν συμφωνούμε με το τέχνασμα αυτό. Όταν τελειώνουν οι εκπτώσεις υπάρχει λόγος για εκπτωτική περίοδο, γιατί θα πάρουν επίσης σε καλές τιμές τα εμπορεύματα οι πελάτες μας πριν φύγει η μόδα τους. Οι προεκπτωτικές περίοδοι δεν έχουν μεγάλες αποκλίσεις με τις υπόλοιπες εκπτωτικές περιόδους, αφού μόνιμα έχουμε καλές τιμές για να μπορούμε να προσελκύουμε πελάτες».

Απεργία την Κυριακή από τους εμποροϋπάλληλους

Την ίδια στιγμή  η ΓΣΕΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το θέμα: «Η ΓΣΕΕ με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής και στηρίζοντας τον αγώνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε), προκηρύσσει 24ωρη Γενική Απεργία για την Κυριακή 8 Μάιου, κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων, εντάσσοντας στη συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Η συγκεκριμένη Κυριακή, μαζί με άλλες επτά, έχουν οριστεί με μνημονιακούς νόμους ως εργάσιμες για το χώρο του εμπορίου, μέτρο που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αφού αφενός μεν οδηγεί στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και αφετέρου λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος των πολυεθνικών, οδηγώντας σε λουκέτο τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου. Η ΓΣΕΕ παράλληλα, από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αγανάκτησή της για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τη μετάθεση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, επαναλαμβάνοντας ότι για τα συνδικάτα και τον κόσμο της μισθωτής εργασίας η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία αλλά ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα. Για αυτό η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκεντρώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας, σε χώρο και χρόνο που θα προσδιορίσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα. Η απεργία στις 8 Μαΐου, είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη Γενική Απεργία που έχει αποφασίσει η Συνομοσπονδία και η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και υπάρξει χρονοδιάγραμμα διαδικασίας και ψήφισης».

Κων/νος Χονδρός