Πάτρα: Επανεμφάνιση παράνομου ανθρώπινου «φορτίου»-Στο στόχαστρο διακινητών – μεταναστών τα φορτηγά

Ανησυχία επικρατεί το τελευταίο διάστημα σε ιδιοκτήτες και οδηγούς φορτηγών διεθνών μεταφορών που διέρχονται από το λιμάνι της Πάτρας, μετά τον εντοπισμό σε νταλίκα που μετέφερε πορτοκάλια με προορισμό την Ιταλία 11 μεταναστών.

Η αυξημένη παρουσία αλλοδαπών κατά μήκος της λιμενικής ζώνης αλλά και η πρόθεση των διακινητών, να συμπεριλάβουν στους νέους «διαδρόμους διαφυγής» των αλλοδαπών από την Ελλάδα στην Ευρώπη το λιμάνι της Πάτρας, σε συνδυασμό με την πρόσφατη σύλληψη ενός 24χρονου Αφγανού, όπως είχε αποκαλύψει το tempo24.gr, ο οποίος  υποσχόταν έναντι αμοιβής σε μετανάστες την μεταφορά τους από την Αχαική πρωτεύουσα στην Ιταλία,έχουν θορυβήσει ιδιαιτέρως τους αυτοκινητιστές διενθών μεταφορών.

Ο φόβος της επιστροφή του «εφιάλτη» του μεταναστευτικού που βιώσαν πριν λίγα χρόνια διερχόμενοι από την Αχαϊκή Πρωτεύουσα, όπου αλλοδαποί «άνοιγαν» τα οχήματα τους και τρύπωναν σε αυτά για να ταξιδεψουν παράνομα, όπως επισημαίνεται είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Όπως είχε γράψει το tempo24.gr, ο Αφγανός διακινητής με συνεργούς του, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης, εντόπιζαν σταθμευμένες νταλίκες εντός του νέου λιμανιού της Πάτρας και «φόρτωναν» εκεί μετανάστες.

Μάλιστα σε αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Πατρών την Μεγάλη Τετάρτη, εντοπίστηκαν και συνέληφθησαν σε σπίτι επί της οδού Πανεπιστημίου, 12 συνολικά αλλοδαποί στην πλειοψηφία τους Ιρανοί, που επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Ιταλία παρανόμως, μέσω του λιμανίου έχοντας δώσει όπως είχε αποκαλύψει το tempo24.gr, στον «εγκέφαλο» της σπείρας διακινητών από 600 έως 700 ευρώ έκαστος…!

Την ίδια ώρα τόσο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, όσο και η τοπική ΕΛ.ΑΣ, έχουν αυξήσει τα μέτρα φύλαξης εντός και εκτός του λιμανιού, με συνεχείς περιπολίες καθ όλη την διάρκεια του 24ωρου.