ΠΑΤΡΑ: 42χρονη ζει χωρίς ρεύμα με έξι παιδιά! Έδωσε για υιοθεσία δύο παιδιά! Το «Φωτεινό Αστέρι» έκανε παρέμβαση!

Η απόγνωση οδήγησε τα βήματα μιας άνεργης πολύτεκνης στο κατώφλι του συλλόγου «Φωτεινό Αστέρι» στην Πάτρα. Εμφανώς καταβεβλημένη και απελπισμένη η 42χρονη Μαρία, που μένει σε ένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και δεν μπορεί να εξασφαλίσει πια ούτε το φαγητό στα έξι παιδιά της, ικέτευε για βοήθεια!

«Τα παιδιά μου πεινάνε και μας έκοψαν το ρεύμα. Βοηθήστε, σας παρακαλώ» είπε η ταλαιπωρημένη γυναίκα στον πρόεδρο του συλλόγου Χρήστο Σπηλιόπουλο με φωνή που μόλις έβγαινε. Η 42χρονη είναι διαζευγμένη και ζει με τα παιδιά της (ηλικίας από έξι έως 15 ετών) σε ένα νοικιασμένο σπίτι στο κέντρο της Πάτρας. Μάλιστα, ήδη έχει δώσει για υιοθεσία άλλα δύο παιδιά της, μη μπορώντας να τα συντηρήσει. «Είναι πραγματικά σε κατάσταση εξαθλίωσης και καταρρακωμένη ψυχολογικά. Έχει άλλα δύο παιδιά τα οποία έχει δώσει για υιοθεσία με νόμιμες διαδικασίες, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει» λέει ο κ. Σπηλιόπουλος.

Όπως του περιέγραψε η ίδια, δεν έχει καμία βοήθεια από τον πρώην σύζυγό της, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήρθε από τη ΔΕΗ, καθώς κόπηκε το ρεύμα και η οικογένεια έμεινε στο σκοτάδι λόγω οφειλών.

«Επενέβη ένας Πατρινός γυναικολόγος, ο οποίος πλήρωσε μία προκαταβολή στη ΔΕΗ και έγινε ξανά η σύνδεση. Όμως ακόμη υπάρχει ένα υπόλοιπο της τάξης των 1.700 ευρώ» προσθέτει ο κ. Σπηλιόπουλος, που διευκρίνισε ότι η 42χρονη Μαρία συνοδευόταν από την κουνιάδα της, η οποία της συμπαραστέκεται όσο μπορεί: «Ήρθε για να ζητήσει πρωτίστως τρόφιμα, ώστε να μπορέσει να συντηρήσει τα παιδιά της. Έπειτα, μας ρώτησε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για το υπόλοιπο ποσό που χρωστάει στη ΔΕΗ, για να μην ξαναβρεθεί στην ίδια κατάσταση που ήταν όταν της το έκοψαν. Η πρώτη μας κίνηση ήταν να τους προσφέρουμε φαγητό και τώρα ζητάμε τη βοήθεια των πολιτών για να αγοράσουμε νωπά τρόφιμα και να συμπληρώσουμε το ποσό που απομένει για την εξόφληση του λογαριασμού».

dete.gr