Γ. Βαρεμένος: «Δεν βλέπω εκλογές στον ορίζοντα»

Για όλους και για όλα μίλησε στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο Αιτωλοακαρνάνας Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Τι είπε για τα νέα μέτρα, το ΔΝΤ και την Κυβερνητική συνοχή

Γ. Βαρεμένος: «Δεν βλέπω εκλογές στον ορίζοντα»

«Αστείο το αίτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ζητάει εκλογές. Δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι»

 

 

«Είναι αστείο και ιλαροτραγικό η αξιωματική αντιπολίτευση να ζητάει, την ώρα που οι στιγμές είναι κρίσιμες, εκλογές. Εξάλλου ούτε οι ίδιοι δεν το πιστεύουν, ωστόσο ζητούν συνεχώς εκλογές για να δημιουργήσουν εντυπώσεις». Τάδε Έφη ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ και Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ωρών μεταξύ της Ελληνικής πλευράς και των Ευρωπαίων εταίρων, για το νέο πακέτο μέτρων ύψους 3,6 δις. ευρώ, το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες καθώς και για την πιθανότητα Κυβερνητικών διαρροών.

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ξεκαθαρίσω, ότι μιλάμε για προληπτικά μέτρα τα οποία θα τεθούν σε ισχύ σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί. Μιλάμε όμως για μέτρα τα οποία βρίσκονται εκτός νομικού και συνταγματικού πλαισίου. Τις τελευταίες μέρες, φαίνεται πλέον ξεκάθαρα, ο ρόλος του ΔΝΤ ο οποίος είναι κακόπιστος. Αμφισβητεί τα πάντα και επιδιώκει να δημιουργεί μόνιμη αναταραχή. Από την πλευρά μου θέλω να είμαι αισιόδοξος για την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων. Θεωρώ ότι θα καταλήξουμε πολύ σύντομα σε συμφωνία. Τώρα ο κ. Σόϊμπλε εφηύρε τα προληπτικά μέτρα, έτσι ώστε να παραμείνει στη χώρα μας το ΔΝΤ. Μας ταλανίζουν διαρκώς σαν χώρα και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να γνωρίζει καλά ο Ελληνικός λαός» ανέφερε ο Γιώργος Βαρεμένος.

«Δεν θεωρώ ότι θα υπάρξουν ενδοκυβερνητικές διαρροές»

 «Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολα να έχουμε ενδοκυβερνητικές αναταράξεις. Το ζήτημα όμως αυτή την περίοδο δεν είναι η Κυβερνητική συνοχή, αλλά η σύμπνοια όλων των πολιτικών δυνάμεων πέρα από πολιτικές και ιδεολογικές ταυτότητες. Πρέπει να βγούμε από το τούνελ της κρίσης. Αυτός είναι ο στόχος μας και θα τα καταφέρουμε» τόνισε κατηγορηματικά ο Αιτωλοακαρνάνας Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, καθώς και στην στάση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι αστείο και ιλαροτραγικό να ζητούν συνέχεια εκλογές. Μα δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι. Δεν γίνεται κάθε λίγο και λιγάκι να μπαίνει αυτό το θέμα. Στο κάτω – κάτω της γραφής υπάρχει και το σύνταγμά μας. Εκτός βέβαια κι’ αν καταστεί ανάγκη, χωρίς να προβλέπω πάντως προσωπικά τέτοιο ενδεχόμενο».

Νίκος Αγγελόπουλος