«Ρωγμές» και χρέος στην ΕΠΣ

Το  αίτημα του μέχρι πρότινος  γενικού γραμματέα της Ε.Π.Σ.Ν.Α., Γιώργου Λαγούδη,  οδήγησε  την Πέμπτη 21 Απριλίου  σε διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, όπου αναδείχθηκε θέμα διάσπασης με την αποχώρηση του  Λαγούδη και παράλληλα  χρέος  περίπου 32.000 ευρώ, ως οφειλές προς διάφορες πλευρές, χωρίς να διευκρινίζεται αν  τα χρήματα υπάρχουν ή αποτελούν έλλειμμα στις υποχρεώσεις της.

Όπως αναφέρθηκε η  Διοίκηση της Ένωσης υπολογίζει να εισπράξει το  ποσό  των 6.000 από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στις ομάδες. Πάντως θα είχε ενδιαφέρον να διευκρινιστεί εάν υπήρχαν χρέη πριν τις εκλογές του 2014 και η διαδικασία  διεξήχθη με αυτό το δεδομένο (το οποίο δεν ακούστηκε τότε) ή τα χρέη δημιουργήθηκαν μέσα στους μόλις 20 μήνες τα δεύτερης θητείας.

Συζητήθηκαν  κι άλλα  θέματα που έθεσε  στο αίτημα του ο Γιώργος Λαγούδης, δηλαδή πέρα από την  ενημέρωση των οικονομικών ζητημάτων της Ε.Π.Σ.Α. ζήτησε  διευκρινήσεις από την Επιτροπή διαιτησίας για τα κρούσματα των αποχωρήσεων ομάδων προερχόμενα από  τις κακές διαιτησίες  που επικαλούνται.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το  χρέος των περίπου 32.000 ευρώ, όπως ειπώθηκε,  αφορά  οφειλές προς τους υπαλλήλους της, τους Παρατηρητές αγώνων, τους  Παρατηρητές διαιτησίας, τον προπονητή της Μεικτής Νέων & Εφήβων, Βασίλη Παπαθανασίου, ενώ χρήματα οφείλονται  στον Σύνδεσμο Διαιτητών. Τα έξοδα της γιορτής της Ένωσης που έγινε στο Εμιλέον τον Μάρτιο ήταν περίπου 2.300 ευρώ, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν.

Από την  ΕΠΣΝΑ αναφέρθηκε πως τα έσοδά της  προέρχονται  είναι οι ανανεώσεις  των Καρτών τριετίας των προπονητών, τα νέα Δελτία που βγήκαν την τελευταία μεταγραφική περίοδο καθώς και η επιχορήγηση των 4.000 που πήρε η Ένωση από την Ε.Π.Ο.

Στο θέμα της διαιτησίας ο πρόεδρος της Επιτροπής παρείχε πλήρη κάλυψη στους διαιτητές της Ένωσης και θεώρησε πολύ καλή την χρονιά από πλευράς διαιτησίας. Όταν αναφέρθηκαν τα όσα γράφονται  στον  τοπικό τύπο σχετικά με κακές διαιτησίες,  τους   ορισμούς διαιτητών και Παρατηρητών,  καταγγελίες ομάδων και διάφορα θέματα  που έχουν προβληματίσει. Από την ΕΠΣ δεν υπήρξε διάθεση για τοποθέτηση – απάντηση στα δημοσιεύματα αυτά και αναφέρεται πως  ειπώθηκε  «ποια site;  σιγά μην απαντήσουμε για να τους δώσουμε και αξία». Από δημοσιογραφικής πλευράς θα σχολιάσουμε ότι με κανένα τρόπο η ΕΠΣ δεν είναι υποχρεωμένη (κι ίσως δεν πρέπει) να «δώσει αξία» στα  δημοσιεύματα και τα μέσα ενημέρωσης, οφείλει όμως να τοποθετείται απέναντι στις ομάδες και δεν το έχει  κάνει ποτέ, παρά τις δεκάδες καταγγελίες τα τελευταία χρόνια.

Η αποχώρηση του Λαγούδη ήταν η εξέλιξη στο τέλος της διαδικασίας, κάτι που ήταν αναμενόμενο να επιδιώξει η ηγεσία της ΕΠΣΝΑ μετά τη προ καιρού τοποθέτησή του ενάντια στο Τάκη Παπαχρήστο, για τους χειρισμούς του στην ΕΠΟ. Ο  Λαγούδης είπε πως θέλει να παραμείνει στην θέση του γενικού γραμματέα, αλλά για την ίδια θέση εκδήλωσε  ενδιαφέρον (!)  ο ειδικός γραμματέας  Θανάσης Λαυράνος, με συνέπεια  ο  Παπαχρήστος να έχει λόγους να μην διατηρήσει τον Λαγούδη και πρότεινε  μυστική ψηφοφορία. Ο Λαγούδης διαφώνησε, όπως ήταν φυσικό, δεν αποδέχθηκε μυστικές ψηφοφορίες και παραιτήθηκε.

Στο τέλος της συνεδρίασης είχε γίνει  πρόταση από τον πρόεδρο της ΕΠΣ  για ανασχηματισμό του Δ.Σ   και μελών των επιτροπών.  Πάντως παρέμειναν στις θέσεις τους οι  Α΄ και Β΄ αντιπρόεδροι Μιχάλης Χουλιάρας και Γιάννης Αναστασίου και την  θέση του Γ΄ αντιπροέδρου κατέλαβε ο Βασίλης  Νικολέτας, καθότι δεν είχε αναπληρωθεί  μετά την παραίτηση του Ανδρέα Κάκου δύο  μήνες ύστερα από την  εκλογή του. Ο Χρήστος Παπαχαραλάμπους ανέλαβε πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλήματος, ενώ  ο  πρόεδρος της ΕΠΣ  αντικατέστησε τον Αγρινιώτη Γιάννη Μπακέλα από την Επιτροπή τύπου και δημοσίων σχέσεων  με τον Ναυπάκτιο Βασίλη Δελημάρη.