Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα στη Δυτική Ελλάδα – Τι λένε οι τελευταίες προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες

Με χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και ανέμους μπήκε η Μεγάλη Εβδομάδα. Για τις επόμενες μέρες όμως το σκηνικό του καιρού αλλάζει.

Ήδη από την Μεγάλη Πέμπτη 28/04/2016 η θερμοκρασία θα ανέβει.Πιο συγκεκριμένα στη Δυτική Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 17 έως τους 23 βαθμούς.

Στη Δυτική Ελλάδα

Βελτιωμένος προβλέπεται ο καιρός την Μ. Τετάρτη και την Μ. Πέμπτη στη Δυτική Ελλάδα, χωρίς βροχές και με εξασθενημένους ανέμους, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 21-22 βαθμούς Κελσίου για τα πεδινά παράκτια τμήματα την Τετάρτη και γύρω στους 23-25 βαθμούς την Πέμπτη.

Τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία θέλουν το τετραήμερο Μ. Παρασκευή έως και Δευτέρα του Πάσχα να κυλά με καλές καιρικές συνθήκες όσον αφορά τις βροχοπτώσεις.

Σημαντικές πιθανότητες συγκεντρώνει, όμως, το σενάριο που θέλει μεταφορά αφρικανικής σκόνης συνοδεία αραιής συννεφιάς κυρίως τη Παρασκευή και το Σάββατο και νότιων ανέμων.

Ο υδράργυρος εκτιμάται πως θα φθάσει το μεσημέρι τους 25-26 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο στα περισσότερα πεδινά τμήματα των δυτικών κατά τη διάρκεια του τετραημέρου αυτού.

Ενδεχομένως στα νησιώτικα τμήματα (Επτάνησα) να έχουμε και έως 2oC πιο κάτω.