Ο Προκόπης Παυλόπουλος για άλλη μια φορά στη «Διέξοδο»

Για άλλη μια φορά πέρασε το κατώφλι του Ιστορικού Μουσείου της «Διεξόδου» ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Αυτή τη φορά όμως με την ιδιότητα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ενώ τις προηγούμενες, όπως ο ίδιος ανέφερε, είχε βρεθεί με την καθηγητική του ιδιότητα, συμμετέχοντας σε επιστημονικές ημερίδες και συμπόσια που είχαν πραγματοποιηθεί στον χώρο.

Συνδεόμενος φιλικά από τα φοιτητικά του χρόνια με τον ιδρυτή της «Διεξόδου», θέλησε φέτος με το υψηλό του πλέον αξίωμα να τον τιμήσει, παράλληλα δε να απολαύσει και τα έργα του Γιάννη Ψυχοπαίδη που εκτίθενται αυτή την περίοδο στις αίθουσες του Ιστορικού Μουσείου.

Έτσι μετά την ολοκλήρωση του επίσημου προγράμματος των Εορτών της Εξόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στη «Διέξοδο»,  στον πεζόδρομο της οποίας, με φιλικό εναγκαλισμό, τον υποδέχθηκε ο κ. Νίκος Κορδόσης και ακολούθησε ξενάγηση στα νέα αποκτήματα του Μουσείου και στα έργα της εκθέσεως «ΤΟ ΘΕΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ – Μπάυρον και οι αγωνιστές του ΄21».

Η επίσκεψη έληξε με μία έκπληξη που ανέμενε τον κ. Παυλόπουλο αφού ο διευθύνων σύμβουλος του Κοινωφελούς Πολιτιστικού Οργανισμού της «Διεξόδου» και οι συνεργάτες του τον ανακήρυξαν επίτιμο Πρόεδρο του Μουσείου και του επέδωσαν αφενός μεν μία περγαμηνή που ήταν τοποθετημένη μέσα σε περίτεχνη βελούδινη θήκη διακοσμημένη με κέντημα του 1800 αφετέρου δε ένα μετάλλιο που δημιουργήθηκε στο εργαστήριο του τμήματος κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος των εικαστικών εργαστηρίων της «Διεξόδου».

Μεταξύ των δώρων που προσφέρθηκαν στον υψηλό επισκέπτη και φίλο του Μουσείου κ. Παυλόπουλο περιλαμβάνονταν μία αυθεντική γκραβούρα του 1833 με απεικόνιση του Λόρδου Βύρωνος και μία, μεγάλων διαστάσεων, ξυλογραφία του Γιάννη Ψυχοπαίδη για την επίδοση της οποίας ο Πρόεδρος παρεκάλεσε τον δημιουργό της και τον Νίκο Κορδόση να μην την παραλάβει εκείνη την ώρα αλλά να του την επιδώσουν οι ίδιοι μετά το τέλος της εκθέσεως στο Προεδρικό Μέγαρο, στους χώρους της οποίας πρόκειται να τοποθετηθεί.

P1060728

P1060764

P1060791

P1060802

P1060803

P1060810

P1060823

P1060846