Επιτυχημένη η Πυροσβεστική άσκηση στο Αιτωλικό

Την Τρίτη 19 Απριλίου πραγματοποιήθηκε άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου παραγωγής γυψοσανίδων της εταιρείας Saint-Gobain Ελλάς στο Αιτωλικό. Το σενάριο περιελάμβανε διαρροή υγραερίου από τις υπέργειες δεξαμενές που διαθέτει το εργοστάσιο και συγχρόνως διάσωση εργαζομένου που είχε χάσει τις αισθήσεις του από τις αναθυμιάσεις του υγραερίου.

Τα μέλη της Πυρ/κης Υπηρεσίας Μεσολογγίου με επικεφαλής τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου κ. Κεφαλά προχώρησαν στην ασφαλή εκκένωση των εγκαταστάσεων και στον εντοπισμό του τραυματία ο οποίος μεταφέρθηκε με εκτός κτιρίου με τη συνδρομή του Ε.Κ.Α.Β. και υπαλλήλων του εργοστασίου. Παράλληλα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα με τον πιο εξοπλισμό τελευταίου τύπου εκτόξευαν συνεχώς νερό για την ψύξη των δεξαμενών υγραερίου προς αποφυγή διαρροής του αποθηκευμένου υγραερίου και πρόκληση πυρκαγιάς.

Στην άσκηση η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία έδωσαν το παρών ο γενικός Διευθυντής της Saint-GobainHellasκ. Γεώργιος Τατάς καθώς επίσης ο Διευθυντής του εργοστασίου κ. Αθανάσιος Φατσικώστας. Σχολιάζοντας την άρτια έκβαση της άσκησης ο κ. Τατάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε την προσήλωση της εταιρείας στους στόχους μηδενικών ατυχημάτων και μηδενικών εργατικών ασθενειών. Oι ασκήσεις ετοιμότητας αποτελούν μέρους της διαρκούς εκπαίδευσης των εργαζομένων της Saint-Gobain Hellas σε θέματα ασφάλειας και συμβάλουν στην απόκτηση εμπειρίας καθώς και στον συντονισμό των δράσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Saint-GobainHellasπαραμένει πρωτοπόρος σε θέματα ασφάλειας εργασίας και περιβάλλοντος υιοθετώντας τα απαιτητικότερα πρότυπα και έχοντας μηδενικές καταγραφές εργατικών και περιβαλλοντικών ατυχημάτων.

aixmi-news.gr