Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρούσα στις Εορτές Εξόδου της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που επισκέφθηκαν το διήμερο των εορτών Εξόδου την πόλη μας, ήταν και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφασή της, να μην έρθει την Κυριακή των Βαΐων στο Μεσολόγγι μαζί με τους υπόλοιπους επίσημους, αλλά το Σάββατο του Λαζάρου, μία απόφαση που αν μη τι άλλο περιέχει συμβολισμούς και στέλνει σαφή μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της άφηναν σε κάθε περίπτωση να εννοηθεί πως ο σκοπός της επίσκεψής της δεν είχε κανένα άλλο περιεχόμενο πέρα απ’ το προσκύνημα στους τάφους των Ηρώων και μάλιστα με την ιδιότητα του απλού πολίτη.

«Θα παρακολουθήσω την πομπή μαζί σας. Νοιώθω μία από εσάς» ακούστηκε να λέει στο περιθώριο των συνομιλιών που είχε με πολίτες που έτυχε να συναντήσει στο δρόμο. Έτσι η επιλογή του Σαββάτου δεν ήταν η μοναδική συμβολική της κίνηση. Στη συνέχεια δεν παρακολούθησε την πομπή προς τον Κήπο των Ηρώων από την εξέδρα των επισήμων, αλλά ανάμεσα στους πολίτες και μάλιστα σε σημείο που έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία για την πόλη.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας παρακολούθησε την πομπή απ’ το μνημείο της απόφασης της Εξόδου, δίπλα στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, εκεί δηλαδή που πάρθηκε η απόφαση της Εξόδου, λίγο πριν την κορύφωση του Έπους των Ελεύθερων Πολιορκημένων. Νωρίτερα η κυρία Κωνσταντοπούλου αφού συναντήθηκε και συνομίλησε με πλήθος πολιτών στους δρόμους και την πλατεία Μ. Μπότσαρη, επισκέφθηκε την έκθεση φωτογραφίας «Έξοδος» του συμπολίτη μας Ν. Σιάμου αλλά και το Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος».

Από το πρόγραμμά της δε θα μπορούσε να απουσιάζει η επίσκεη στον Κήπο των Ηρώων όπου και ξεναγήθηκε απ’ τον ξεναγό κ. Γιώργο Αποστολάκο. Στο τέλος της ημέρας, η κυρία Κωνσταντοπούλου παρακολούθησε μαζί με εκατοντάδες κόσμου την αναπαράσταση της ανατίναξης του Χρήστου Καψάλη, γεγονός με το οποίο κορυφώθηκε το έπος της Εξόδου.

1Eortes eksodou 2016_KONSTANTOPOULOUi__mesologgi_onairnews2Eortes eksodou 2016_KONSTANTOPOULOUi__mesologgi_onairnews3Eortes eksodou 2016_KONSTANTOPOULOUi__mesologgi_onairnews4Eortes eksodou 2016_KONSTANTOPOULOUi__mesologgi_onairnews5Eortes eksodou 2016_KONSTANTOPOULOUi__mesologgi_onairnews6Eortes eksodou 2016_KONSTANTOPOULOUi__mesologgi_onairnews7Eortes eksodou 2016_KONSTANTOPOULOUi__mesologgi_onairnews

zoi konstantopoulou_mesologgi_onairnews2zoi konstantopoulou_mesologgi_onairnews3zoi konstantopoulou_mesologgi_onairnews4zoi konstantopoulou_mesologgi_onairnews5zoi konstantopoulou_mesologgi_onairnews6zoi konstantopoulou_mesologgi_onairnews7zoi konstantopoulou_mesologgi_onairnews8zoi konstantopoulou_mesologgi_onairnews9zoi konstantopoulou_mesologgi_onairnews10