Καταστρέφουν τα φυτά και τα λουλούδια του Αγρινίου!

Μόνο για τα 120 φυτά που καταστράφηκαν στο Σιντριβάνι, ο Δήμος Αγρινίου πλήρωσε χθες 300 ευρώ – Έκκληση από τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Καλαμπαλίκη

3 kalimpalikis fyta

Εργασίες αντικατάστασης φυτών και λουλουδιών που είχαν τοποθετηθεί προ ημερών, πραγματοποίησε χθες ο Δήμος Αγρινίου και οι αρμόδιοι υπάλληλοί του. Όπως επισήμανε στη «Σ» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανδρέας Καλαμπαλίκης, αντικαταστάθηκαν πολλά παρτέρια με λουλούδια στην πλατεία Δημοκρατίας και στην πλατεία Παναγοπούλου (Σιντριβάνι), όπως και σε πολλές ζαρντινιέρες στους πεζόδρομους των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Παπαστράτου.

Ο λόγος που αναγκάστηκε η Αντιδημαρχία Πρασίνου και Καθαριότητας να μπει εκ νέου στην διαδικασία της αντικατάστασης φυτών και λουλουδιών μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, είναι διότι τα φυτά είχαν καταστραφεί! «Τα παιδιά παίζουν με τις μπάλες στις δύο πλατείες, χωρίς να προσέχουν τα φυτά. Απευθύνουμε έκκληση και θερμή παράκληση προς τους γονείς να τα προσέχουν, να μην παίζουν μπάλα και να μην πατάνε τα λουλούδια και τα φυτά. Κάνουμε μια προσπάθεια να κρατήσουμε ζωντανά όλα τα φυτά και τα λουλούδια, ώστε να έχουμε ένα ωραίο περιβάλλον» συμπλήρωσε ο κ. Καλαμπαλίκης.

Ωστόσο, το θέμα δεν είναι μόνο η… μπάλα των ανηλίκων ή η απροσεξία των εφήβων, αλλά το ζήτημα λαμβάνει και οικονομικές διαστάσεις. Χθες, μόνο στην πλατεία Παναγοπούλου φυτεύτηκαν 120 λουλούδια, με το καθένα να κοστίζει 2.50 ευρώ. Συνεπώς, η καταβολή 300 τουλάχιστον ευρώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αποτελεί οικονομική αιμορραγία για τον Δήμο, ενώ παράλληλα δεν μπορεί να μην αντικαταστήσει τα φυτά και τα λουλούδια, όπως επίσης δεν μπορεί να αφήσει ως έχει τα παρτέρια των δύο κεντρικότερων πλατειών της πόλης.

Κων/νος Χονδρός

Ανδρέας Καλαμπαλίκης
Ανδρέας Καλαμπαλίκης