Δίκτυο Στήριξης Μαθητών: «Ενσωμάτωση και στήριξη της καλλιτεχνικής παιδείας στο Δημόσιο Σχολείο»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ με θέμα «Ενσωμάτωση και στήριξη της καλλιτεχνικής παιδείας στο Δημόσιο Σχολείο».

Η συμμετοχή του κοινού και των παιδιών ήταν μεγάλη και ενθουσιώδης.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τη Σχολική Σύμβουλο Μουσικής Α/θμιας και Β/βθμιας εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας κα Σακκά-Κυρίτση Κων/να, η οποία εστίασε στη μεγάλη σημασία της καλλιτεχνικής παιδείας για μικρούς  και μεγάλους.

Το πρόγραμμα  άνοιξε η 19μελής ορχήστρα δωματίου του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, υπό την ευθύνη των εκπ/κών Θωίδη Παναγιώτη και Άννινου Παναγιώτη.

Ακολούθησαν οι χορωδίες των Δημοτικών Σχολείων Α/θμιας Εκπ/σης : Λεπενούς, Παντάνασσας, 2ου Παναιτωλίου, Καλυβίων- 3ου Νεάπολης, 1ου Αγ. Κων/νου και 3ου Αγρινίου.

Την εκδήλωσε έκλεισε τιμητικά η 40μελής χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Αγρινίου «ΟΡΦΕΑΣ», μέλους του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν: Ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Αιτωλ/νίας κ. Χρήστος Κολοβός, ο επικεφαλής της Αυτοδ. Παράταξης «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα -Πολίτες σε δράση» κ. Δημ. Τραπεζιώτης, και ο Δημοτικός Συμβουλος κ. Καμένος Σταύρος, ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης κ. Θεόδωρος Τσιλίκας, ο πρόεδρος  Φαρμακευτικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Παπαθανασοόπουλος Βαγγέλης, ο αιρετός του Συλλόγου Εκπ/κών Λειτουργών Α/βμιας Εκπ/σης Αγρινίου –Θέρμου κ. Ηλίας Παπαχρήστος, η υποδ/ντρια κ. Ελένη Αθανασιά και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού σχολείου Αγρινίου , πολλοί δ/ντές και εκπ/κοί Δημοτικών Σχολείων και εκπρόσωποι και μέλη των Συλλόγων –Φορέων,  που συμμετέχουν στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

Τέλος την απονομή αναμνηστικών στους δ/ντές και υπεύθυνους εκπ/κούς των χορωδιών, καθώς και των παιδιών που συμμετείχαν, έκαναν με τη σειρά παρουσίασης των σχολείων , πρόεδροι και εκπρόσωποι των Συλλόγων –Φορέων του ΔΙΚΤΥΟΥ.

Ευχαριστούμε θερμά το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου για τη φιλοξενία στη θαυμάσια αίθουσα εκδηλώσεων,  που με χαρά μας διέθεσε και τους εκπ/κούς του σχολείου, που συντέλεσαν στην όσο το δυνατόν καλύτερη διεξαγωγή της εκδήλωσης, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου  Εκπ/κών Λειτουργών Α/βμιας Εκπ/σης Αγρινίου –Θέρμου, της  Ένωσης Γυναικών Παναιτωλίου «Η Τριχωνίδα» και της Επιτροπής Παιδείας της  Παράταξης «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα» για την προετοιμασία και τη βοήθεια στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Επίσης ευχαριστούμε, τον πρόεδρο κ. Θέμη Γαμβρούλη, το μαέστρο κ. Βαλεντίν Στεφάνωφ και όλα τα μέλη της χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Αγρινίου «ΟΡΦΕΑΣ», που τίμησαν την εκδήλωσή μας.

Ως ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε να καθιερωθεί ως θεσμός η συνάντηση χορωδιών των μαθητών του Δήμου μας. Απαιτούμε η πολιτεία σε όλα τα επίπεδα να στηρίζει με κάθε τρόπο την καλλιτεχνική παιδεία σε όλες της τις εκφάνσεις και το δημόσιο σχολείο.