Το Αγρίνιο ήταν εκεί

Κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου για την εκδήλωση του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού με θέμα τα ναρκωτικά (« ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ : ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ»),  που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Απριλίου. Οι παρευρισκόμενοι πέρα από το όγκο  της παρουσίας τους ήταν φανερά ευαισθητοποιημένοι μ’ αυτό το σοβαρό κοινωνικό ζήτημα και στο τέλος «δήλωναν» ενθουσιασμένοι από την γώση και τις παραστάσεις που αποκόμισαν.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του Παναιτωλικού Γυμναστικού και Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου,  με τη συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ και του Γυμνασίου Αγ. Κωνσταντίνου  Αγρινίου.

80a8dc01-b3c8-430d-807a-293d195e748a

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού κ. Παναγιώτης Στεργίου, στον χαιρετισμό του τόνισε:  «Ο Παναιτωλικός, στο ταξίδι του στο χρόνο ήταν πάντα παρών στα κοινωνικά  δρώμενα της πόλης. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι άνθρωποι οι οποίοι  ίδρυσαν τον Παναιτωλικό πριν από 90 χρόνια, ήταν άνθρωποι με όραμα και  με ανεπτυγμένο το αίσθημα της προσφοράς στον συνάνθρωπο. Γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα από το Φιλεκπαιδευτικό έργο του συλλόγου το οποίο διήρκεσε περισσότερο από 53 χρόνια. Ένα έργο που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της κλειστής κοινωνίας και της εποχής εκείνης. Σήμερα, κλείνοντας τα 90 χρόνια ο Παναιτωλικός δε θα μπορούσε να μείνει απλώς θεατής σ’ ένα σοβαρό και ευαίσθητο θέμα όπως αυτό των ναρκωτικών, το οποίο πλήττει δυστυχώς το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας, τους νέους ανθρώπους».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο σχολικός σύμβουλος Μαθηματικών Αιτ/νίας κ. Κων/νος Νάκος εκ μέρους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και ο τερματοφύλακας Δημήτρης Κυριακίδης εκ μέρους του ποδοσφαιρικού τμήματος της Π.Α.Ε. Παναιτωλικός.

Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η ομιλία της Συντονίστριας Ομάδων Προγράμματος Θεραπείας κας Τέτας Ζαϊμη, και πολύ ενημερωτική, αλλά και ρεαλιστική,  η ομιλία του Υπεύθυνου Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ κ. Ιωάννη Παπαχρήστου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη Θεατρική Παράσταση μικρής διάρκειας, από τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας με θέμα «ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΧΩΡΑ» η οποία καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, και τις σύγχρονες χορογραφίες από τις μαθήτριες του Γυμνασίου Αγ. Κων/νου Αγρινίου, με θέμα « ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ – ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ : ΘΕΛΩ – ΜΠΟΡΩ – ΖΩ», σε Καλλιτεχνική Επιμέλεια της κας  Στάλως Νικολάου, Καθηγήτριας Φυσ. Αγωγής του Γυμνασίου Αγ. Κων/νου Αγρινίου.

bdad9ed9-9ac4-4a5e-9d22-fa7a0c72ff7f

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο κ. Παναγιώτης Μπεσίνης, εκπρόσωπος της ΠΑΕ Παναιτωλικός  και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, ο κ. Ιωάννης  Βαϊνάς πρ. Βουλευτής Αιτ/νίας, η κα Ουρανία Λανάρα τ. Γεν. Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης και Πρόεδρος της Αδελφότητας ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ Αγρινίου, ο κ. Χρήστος Θετάκης Πρόεδρος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, ο κ. Ιωάννης Νεράντζης Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων, ο κ. Δημήτριος Τσούνης Πρόεδρος Αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου, η κα Άννα Παπαχρήστου – Αραβαντινού, Αντιπρόεδρος του τοπικού Ερυθρού Σταυρού, ο κ. Αποστόλης Βέτσας Πρόεδρος της ΕΣΠΕΔΕ, Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Παναιτωλικού και ο πρόεδρός τους κ. Γιώργος Δούκας, ο σύλλογος Καθηγητών του Γυμνασίου Αγ. Κων/νου Αγρινίου, και ο κ. Ρένος Χριστοδουλίδης υπεύθυνος πολιτιστικών προγραμμάτων της Δ/θμιας Εκπαίδευσης.

Άψογη υπήρξε και η παρουσίαση από την υπεύθυνη Τύπου του Γ.Φ.Σ. Παναιτωλικός, κα Βασιλεία Κοσμά- Χατζηστυλιανού.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού εκφράζουν  τις θερμές τους ευχαριστίες στον κόσμο για την ανταπόκρισή του στο κάλεσμα του συλλόγου, στην καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα Στάλω Νικολάου που αποτέλεσε την ψυχή της εκδήλωσης και  εργάστηκε σκληρά για την διοργάνωσή της, στους ομιλητές κα Τέτα Ζαϊμη και κ. Ιωάννη Παπαχρήστου και τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας για την άψογη συνεργασία τους, στη Δ/ντρια του Γυμνασίου Αγ. Κων/νου Αγρινίου κα Μαρία Κούρτη και τις μαθήτριες του Γυμνασίου για την συμμετοχή τους, στα τμήματα του συλλόγου για την παρουσία τους και στον Πρόεδρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου κο Χρήστο Θετάκη και τα μέλη του Δ.Σ. για την άψογη φιλοξενία της εκδήλωσής στο Παπαστράτειο Μέγαρο.