Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των φοιτητών του Αγρινίου»

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των φοιτητών του Αγρινίου»

Άρθρο 16 του Συντάγματος

1.Η τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία, είναι ελεύθερες, η ανάπτυξη και η προαγωγή τους αποτελεί υποχρέωση του κράτους (…)  2. Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους (…) 4. Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια (…) 7. Η επαγγελματική και κάθε άλλη ειδική εκπαίδευση παρέχεται από το κράτος (…) ενώ ο νόμος ορίζει και τα επαγγελματικά δικαιώματα όσων αποφοιτούν από τις σχολές ανώτερης βαθμίδας.

Βασικό αίτημά μας ως Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου είναι η παροχή ΔΩΡΕΑΝ κρατικής παιδείας για ΟΛΟΥΣ.

Στέκουμε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των φοιτητών των Πανεπιστημιακών Σχολών της πόλης μας για δωρεάν σίτιση  – στέγαση και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με τις σπουδές και τους τίτλους που αποκομίζουν.

Καταδικάζουμε την αλγεινή στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας μας: τους νέους, τα παιδιά μας.

Το Σύνταγμα επιβάλλει το δίκιο.

Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα παραπάνω.

 Υ.Γ.: Είναι αυτονόητη υποχρέωση και δικαίωμα της τοπικής κοινωνίας να διεκδικεί πλήρες, σύγχρονο, αυτόνομο και αυτοδιοίκητο Πανεπιστήμιο. Τέτοιο Πανεπιστήμιο όμως με 3 τμήματα «φαντάσματα» δεν μπορεί να υπάρξει.