Κατάληψη της Α/θμιας πραγματοποίησαν οι αναπληρωτές δάσκαλοι στο Μεσολόγγι

Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Α΄ θμιας εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, προχώρησαν σήμερα το πρωί, οι αναπληρωτές δάσκαλοι, ζητώντας την απόσυρση της πρότασης νόμου για τις προσλήψεις των αναπληρωτών.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας που κήρυξε η Πανελλήνια Διδασκαλική Ομοσπονδία προκειμένου να αποσυρθεί η πρόταση νόμου για τις προσλήψεις των αναπληρωτών, που, όπως υπογράμμισαν οι ίδιοι, ανατρέπει όλα όσα ίσχυαν μέχρι τώρα, απαξιώνοντας την προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς θέτει διαφορετικά κοινωνικά κριτήρια. Βάσει αυτού θα υπάρξουν μεγάλες ανακατατάξεις, γι’ αυτό και οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών ζητούν μόνιμες προσλήψεις για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά στα σχολεία όλης της χώρας.

Ένα ακόμη θέμα, το οποίο συμπεριλήφθηκε στα αιτήματα της κινητοποίησης αφορά στην πρόταση του υπουργείου παιδείας για τα νηπιαγωγεία που προβλέπει ως ελάχιστο αριθμό παιδιών τα 14, που έχει ως αποτέλεσμα να κλείνουν πολλά νηπιαγωγεία στην Ελλάδα. Ωστόσο, αν εφαρμοστεί αυτό, στο νομό Αιτωλοακαρνανίας απειλούνται με κλείσιμο 60 νηπιαγωγεία για την επόμενη χρονιά.