Κατάσβεση φωτιάς σε δεξαμενή υγραερίου στην Αμφιλοχία – Τραυματισμός υπαλλήλου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Φωτιά στις εγκαταστάσεις της F-GAS στην Αμφιλοχία με τραυματισμό υπαλλήλου περιλάμβανε το σενάριο ετήσιας άσκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμφιλοχίας. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 20 Απριλίου η Άσκηση ετοιμότητας στην οποία συμμετείχαν το ΕΚΑΒ Κ.Υ. και η Τροχαία Αμφιλοχίας στις εγκαταστάσεις της F-GAS στην Αμφιλοχία. Σύμφωνα με το σχεδιασμένο σενάριο της άσκησης, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μέσα στο χώρο των εγκαταστάσεων σε δεξαμενή που περιέχει αέριο. Υπάλληλος της επιχείρησης προσπάθησε να περιορίσει την πυρκαγιά με ιδία μέσα και τραυματίστηκε, άμεσα κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμφιλοχίας.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μπήκαν στους χώρους της φλεγόμενης δεξαμενής εφοδιασμένοι με τον κατάλληλο εξοπλισμό, έκοψαν την παροχή του αερίου σε όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων και έκαναν ρίψεις νερού σε όλες τις δεξαμενές καυσίμου.
Σε έναν από τους χώρους της επιχείρησης οι πυροσβέστες εντόπισαν τον τραυματία εργαζόμενο τον οποίο παρέλαβαν άνδρες του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρο που έφτασε στο σημείο.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμφιλοχίας αριθμεί δύναμη μόνο 56 ανδρών (μονίμων και εποχικών) με τομέα ευθύνης από τον Αστακό μέχρι το Αυλάκι, καλύπτοντας έκταση 1.600.000 στρεμμάτων.

e-maistros.gr

askisi_pirosvestikis_amfiloxiaaskisi_pirosvestikis_amfiloxia.jpg1askisi_pirosvestikis_amfiloxia.jpg2askisi_pirosvestikis_amfiloxia.jpg3askisi_pirosvestikis_amfiloxia.jpg4askisi_pirosvestikis_amfiloxia.jpg5askisi_pirosvestikis_amfiloxia.jpg7askisi_pirosvestikis_amfiloxia.jpg8askisi_pirosvestikis_amfiloxia.jpg9askisi_pirosvestikis_amfiloxia.jpg10askisi_pirosvestikis_amfiloxia.jpg11askisi_pirosvestikis_amfiloxia.jpg12askisi_pirosvestikis_amfiloxia.jpg13