ΛΑ.Ε Αιτωλοακαρνανίας: «Ο αγώνας των φοιτητών του Αγρινίου δείχνει το δρόμο..!»

Οι φοιτητές του Αγρινίου, μη έχοντας άλλο τρόπο να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, σίτιση, στέγαση, δωρεάν παιδεία, επαγγελματικά δικαιώματα, κινητοποιούνται και αγωνίζονται, απέναντι σε μια αδιάφορη πολιτεία!

Το πολύπαθο πανεπιστήμιο Αγρινίου, που από ίδρυσής του πηγαινοέρχεται τη διαδρομή Πάτρα – Γιάννενα, με κάποιες στάσεις στο Αγρίνιο, έχει φτάσει στο έσχατο επίπεδο απαξίωσης. Η αλακάρτ αντιμετώπιση του προβλήματος από τις εκάστοτε  κυβερνήσεις, όχι μόνο δεν έδωσε λύσεις, αλλά φανερώνει πως η διαχείριση του προβλήματος αποτελεί εμπαιγμό, για τους Αγρινιώτες, τους Αιτωλοακαρνάνες και βέβαια για τους νέους που έρχονται να σπουδάσουν στο Αγρίνιο.

Οι συστημικές δυνάμεις που αλληλοδιαδέχονται η μία την άλλη στην εξουσία(ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, τώρα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), έβλεπαν και βλέπουν το πρόβλημα, ως αξιοποίηση προς άγραν ψήφων όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση και ως ασήμαντο θέμα (άλλα λόγιαν’ αγαπιόμαστε), όταν είναι στην κυβέρνηση. Η ίδια αναισθησία και σήμερα! Έφτασαν μάλιστα βουλευτικά χείλη του ΣΥΡΙΖΑ να εκστομίσουν τη φράση «θα μιλήσω με τους δικούς μου όρους», που αποτελεί επιτομή ολοκληρωτικής συμπεριφοράς, και δείχνει τον εκτροχιασμό αυτού του κόμματος.

Όμως οι πολιτικές δυνάμεις και οι πολιτικοί που δεν μιλούν με όρους κοινωνίας και δημοκρατίας, αλλά «μιλούν με δικούς τους όρους» εξουσιομανίας,  αντιμετωπίζουν την κατακραυγή, τη βδελυγμία και την οργή του λαού και της νεολαίας.

Στην τακτική της αλακατρ αντιμετώπισης του θέματος και οι Δημοτικές αρχές. Άλλα λόγια όταν στην κυβέρνηση ήταν οι φίλιες πολιτικές δυνάμεις του Δημάρχου, άλλα λόγια όταν ήταν οι «αντίπαλες». Και η απαξίωση του πανεπιστημίου καλά κρατεί.

Καμία προσπάθειαπια των αρμοδίων για αυτόνομο πανεπιστήμιο με πληρότητα σε όλους του τομείς! Καμία! Σαν να μην ήταν υπόσχεση όλων αυτών που πέρασαν από αντιπολιτευόμενες θέσεις σε κυβερνητικές ευθύνες.

Και βέβαια οι πρυτανικές αρχές που σκόπιμα υποβαθμίζουν τα τμήματα, για να τα εντάξουν στο συγκρότημα της Πάτρας, για εξυπηρετήσεις ημετέρων!

Η σημερινή κατάσταση όμως στο Πανεπιστήμιο Αγρινίου σχετίζεται με τη χρόνια μνημονιακή υποδούλωση της χώρας, που όχι μόνο απαξιώνει την παιδεία της χώρας εν γένει, αλλά και όλα τα δημόσια αγαθά, καθώς οι κυβερνήσεις έχουν εκχωρήσει εθελόδουλα την εθνική μας ανεξαρτησία στους διεθνείς τοκογλύφους και η χώρα αδυνατεί να λειτουργήσει δημοκρατικά, με τραγικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία συνολικά.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί όλους τους φορείς και τους πολίτες του Αγρινίου και του Νομού Αιτωλοακαρνανίας  να πάρουν θέση απέναντι στα χρονίζοντα προβλήματα του Πανεπιστημίου της πόλης και της προοπτικής του καισυμπαραστέκεται στους  αγωνιζόμενους  φοιτητές!

Ο Αγώνας των φοιτητών και της νεολαίας, μαζί με τον αγώνα ολόκληρου του Ελληνικού λαού, είναι η μόνη δύναμη για απελευθέρωσή μας από τα μνημόνια και το φαύλο και παράνομο χρέος, για την επανεκκίνηση της χώρας, με δημόσια δωρεάν παιδεία και δημόσια αγαθά, όπως αυτά αρμόζουν σε μια σύγχρονη κοινωνία!