«Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο: Η άγνοια βλάπτει σοβαρά την οικογένεια»

2 κουρος εκδήλωσηΣε εξέλιξη είναι στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου και παρουσιάζει μεγάλη επιτυχία η ομιλία της εκπαιδευτικού Στέλλας Φλωρά με θέμα «ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο: Η άγνοια βλάπτει σοβαρά την οικογένεια», η οποία διεξάγεται στο πλαίσιο  της ενημερωτικής καμπάνιας για γονείς και παιδιά, από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών και πληροφορικής «Κούρος» (Χαβέλα 4 – Αγρίνιο – 26410 – 23970).

Στέλλα Φλωρά - Αντώνης Κούρος
Στέλλα Φλωρά – Αντώνης Κούρος

Η συνεχώς αυξανόμενη ενασχόληση των παιδιών και των εφήβων με το διαδίκτυο, σε συνδυασμό με την έλλειψη σχετικών γνώσεων από τους γονείς, δημιουργούν ένα περιβάλλον γεμάτο κινδύνους για τους ανήλικους. Η διαδικασία της εκπαίδευσης και της διαρκούς καθοδήγησής τους, βαρύνει πρωταρχικά την οικογένεια και για το λόγο αυτό η ενημέρωση των γονέων είναι ζωτικής σημασίας. Ακόμη όμως και αν ο γονέας δεν έχει καθόλου γνώσεις σχετικά με το διαδίκτυο, μπορεί με την κατάλληλη ενημέρωση να συμβάλει σημαντικά στην διαδικτυακή «θωράκιση» του παιδιού του.

4 κουροσ εκδήλωση Ιδιαίτερο βάρος στην ομιλία της κ. Φλωρά, δίνεται στην αναλυτική παρουσίαση των κινδύνων που δημιουργούνται, από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου, όπως ο κυβερνοβασανισμός, ο εθισμός στο διαδίκτυο, οι διαδικτυακοί θηρευτές, το ακατάλληλο υλικό παντός τύπου κλπ. Η κ. Φλωρά παρουσιάζει αναλυτικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επιλέγουν περισσότεροι οι έφηβοι, αλλά και τα παιδιά, μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι δηλαδή το facebook, το skype, το stardoll, το snapchat ή το ask.fm. Παράλληλα, πέραν της εξέτασης – καταγραφής των εν λόγω μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Φλωρά εστιάζει και στους κινδύνους που απειλούν τα παιδιά και τους εφήβους σε κάθε ένα ξεχωριστά μέσο κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζοντας και παραδείγματα.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της «Σ» αύριο 16-4-16 

Κων/νος Χονδρός

3 κουρος εκδήλωση

5 κουρος εκδήλωση

6 κουρος εκδήλωση