«Επεμβάσεις – Ενισχύσεις κτιρίων» από το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας

016_0064Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Περιφερειακό Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας  διοργάνωσε ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: «Επεμβάσεις – Ενισχύσεις κτιρίων» στα πλαίσια της συνεχούς επιστημονικής  ενημέρωσης των μελών του Μηχανικών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο κ. Ρόκος Κων/νος Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.

016_0126Ομιλητής της Εσπερίδας ήταν ο κος Κωνσταντίνος Σπυράκος, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, Καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν από τον κο Σπυράκο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα με τις αναλύσεις και τις επεμβάσεις που εφαρμόστηκαν σε σεισμόπληκτα σύγχρονα κτήρια με ιδιαίτερα εκτεταμένες βλάβες και μέσω παραδειγμάτων παρουσιάστηκε η διαδικασία ενόργανων ελέγχων, αναλυτικών υπολογισμών, επισκευών και ενισχύσεων σύμφωνα με τον ( ΚΑΝ. ΕΠΕ.) σε κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα με περιορισμένες βλάβες.

016_0106

Επίσης αναπτύχθηκε η διαδικασία ενόργανων ελέγχων, αναλύσεων και επεμβάσεων σε κατασκευές από φέρουσα τοιχοποιία ενώ παρουσιάστηκαν αντιπροσωπευτικά παραδείγματα για μη διατηρητέα καθώς και ιστορικά κτίρια.

016_0067