Κωστούλας: η μεγάλη πλειοψηφία είναι μαζί μου

2a2229c3-e614-4bf3-9ac2-d34d7b52fabdΟ πρόεδρος του Παναιτωλικού, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενη σελίδα, έδωσε μια συνέντευξη στον ιστοσελίδα  gazzetta.gr, στη οποία ρωτήθηκε (και απάντησε) για πολλά θέματα. Τα περισσότερα από αυτά είναι χιλιοειπωμένα απ’ τον ίδιο σε κατά καιρούς συνεντεύξεις και επιχειρήσουμε να σταχυολογήσουμε μερικά αποσπάσματα. Ο Κωστούλας τοποθετήθηκε συνολικά για όλα τα χρόνια του στον Παναιτωλικό, για την κατάσταση στην Λίγκα και την απροθυμία του να γίνει πρόεδρός της, για την διαρκή πρόθεσή του να βρεθεί διάδοχος, για την κόντρα με τους οργανωμένους, ενώ διατύπωσε την άποψη πως η πολύ μεγάλη πλειοψηφία στο Αγρίνιο και στην Αιτωλοακαρνανία είναι μαζί του.

Για την παραμονή του στον Παναιτωλικό 11 χρόνια (τόσα συμπληρώνονται τον Ιούνιο), είπε:   «Δεν βρέθηκαν άνθρωποι να θέλουν να συνεχίσουν. Αφετέρου αρχίσαμε να ανεβαίνουμε. Περισσότερο μας πήρε να ανέβουμε από την Γ’ στην Β’ και μετά στην Α’. Καθόλου δεν έχω γλυκαθεί, έχω χίλιες άλλες ασχολίες να ασχοληθώ, απλά δεν βρέθηκε κάποιος άλλος να συνεχίσει και να πάρει την ομάδα.  Μια ζωή τον ψάχνω. Πάντα λέω πως αν βρεθεί κάποιος να συνεχίσει θα του αφήσω την ομάδα χωρίς χρέη. Να παρέχει βέβαια και τα εχέγγυα. Να μην λέμε μεγάλες κουβέντες και έρθει κάποιος περίεργος τύπος. Ακούστηκαν τέτοιοι και τους έκλεισα το τηλέφωνο. Μέχρι πριν την οικονομική κρίση υπήρχε μια κινητικότητα στην αγορά για να βρεθεί αγοραστής για την ομάδα. Τώρα τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα να γίνουν. Έτσι μένω μέχρι να βρεθεί κάτι. Δεν μπορώ να αφήσω την ομάδα στον αέρα. Τα όνειρα και οι στόχοι δεν σταματάνε να υπάρχουν όσο καλά και θετικά είναι τα πράγματα αυτή την στιγμή. Αυτό που θέλουμε είναι η ομάδα να έχει μια συνέχεια, μια σταθερότητα και να κυνηγάει πιο ψηλούς στόχους όπως η έξοδος στην Ευρώπη. Αυτός ναι είναι ένας μεγάλος στόχος».

Στην ερώτηση, δε,  αν σκέφτηκε να τα παρατήσει, απάντησε: «Πολλές φορές, όχι μόνο μία. Εκείνη την εποχή το είχα πει και ανοιχτά πως σταματάω και δεν πάει άλλο. Εκείνη την ώρα είναι σαν να κουβαλάς νερό με το καλάθι. Όμως δεν ήθελα να εγκαταλείψω την ομάδα γιατί δεν υπήρχε εναλλακτική λύση και έτσι έμεινα».

Κάτι που είπε για πρώτη φορά ήταν το σκεπτικό του στην πώληση παικτών: «Όχι, εγώ δεν θέλω να πουλάω παίκτες. Θέλω τους καλούς να τους κρατάω, αλλά είναι πολύ δύσκολο ένας παίκτης που κάνει καλές εμφανίσεις και ξεχωρίζει όταν θα έρθουν οι προτάσεις με τεράστια ποσά για την δικιά μας τσέπη, είναι πολύ δύσκολο να τους κρατήσεις. Είναι αυτό που λέω πως για να γίνει το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό είναι οι μικρές ομάδες να κρατήσουν τους παίκτες και όχι να τους πουλάνε. Να τους πουλάνε για να γίνουν καλύτεροι όχι για να αδειάζεις το ρόστερ σου».

 

Φίλαθλοι και οργανωμένοι

Όταν ρωτήθηκε πως εισπράττει αυτά τα χρόνια την ανταπόκριση στον φίλαθλο κόσμο, ο Κωστούλας έθεσε ως δεδομένο ότι είναι αποδεκτός: «Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο αντιθέσεις συναισθημάτων. Σε οποιαδήποτε κοινωνία και στις μικρές κοινωνίες είναι ακόμα πιο έντονο. Μπορώ να πω ότι από εκεί που στην αρχή είχα πολύ κόσμο ενάντια γιατί κανείς δεν καταλάβαινε τι είναι αυτό το πράγμα που φτιάχνω, γιατί το φτιάχνω έτσι, γιατί θέλω να το αλλάξω όλα τα πράγμα, στο γήπεδο και στο Αγρίνιο, να έχω αυτή την στιγμή τον κόσμο μαζί μου και πιστεύω πως η πολύ μεγάλη πλειοψηφία στο Αγρίνιο και στην Αιτωλοακαρνανία είναι μαζί μου. Είμαι αποδεκτός. Το καταλαβαίνω… Γιατί όλο αυτό το διάστημα υπήρχαν άνθρωποι που εμφανιζόντουσαν για πολύ λίγο καιρό, δεν έκαναν κάτι να προσφέρουν, μερικές έκαναν και το αντίθετο και η καχυποψία του κόσμου ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όλοι έβλεπαν και έλεγαν τι ήθελε να κάνει αυτός εδώ και τα λοιπά. Έχει ξεπεραστεί αυτό και ο κόσμος ο πολύς έχει καταλάβει πως δεν έχω έρθει εδώ να πάρω ότι είναι να πάρω από την ομάδα ή να κάνω μια καριέρα πολιτικού ή οτιδήποτε. Έχουν καταλάβει πως εγώ είμαι εδώ και δίνω, για να πάει καλά η ομάδα».

Όσο για  τους οργανωμένους, μάλλον απόλυτος συνεχίζει να είναι:  «Πρώτα από όλα είναι πολύ λίγοι αυτοί που έχουν μείνει σαν οργανωμένοι και είναι σε μόνιμη βάση αντικωστουλικοί. Είναι πολύ λίγοι. Και αυτά τα στοιχεία που μου δίνουν οι διάφοροι συνεργάτες είναι πως μιλάμε για 50-100 άτομα το πολύ. Άρα η πλειοψηφία τους έχει παραμερίσει και παραγκωνίσει αυτούς τους ανθρώπους. Οι οποίοι δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι θέλουν. Το μόνο που λένε είναι “φύγε Κωστούλα”. Εντάξει φύγε Κωστούλα και λοιπόν; Παλιότερα, πριν από χρόνια κάναμε κάποιες συζητήσεις μέχρι που κατάλαβα πως δεν ήταν άνθρωποι με τους οποίους θα κάτσω σε ένα τραπέζι. Να ακούσουμε τις απόψεις τους και να ακούσουν και τις δικές μας απόψεις. Να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα και μετά να το κρατήσουν. Οπότε πολύ γρήγορα κατάλαβα πως δεν έχω να πω τίποτα με αυτούς, έκανα πίσω και είπα πως δεν με ενδιαφέρουν. Αν θέλουν αν διοικήσουν τον Παναιτωλικό; Τους είχα κάνει παλιότερα, πολύ παλιότερα μια τέτοια πρόταση. Θέλετε να αναλάβετε τον Παναιτωλικό; Ελάτε, όλα πληρωμένα είναι. Αν δεν μπορείτε, τότε μην έρχεστε κόντρα».

 

Περί διαιτησίας και Σούπερ Λιγκ

Ανάμεσα σε άλλα διαδικαστικά θέματα του ποδοσφαίρου, στα οποία έγινε νύξη,  ήταν κι αυτό της διαιτησίας. Αποκάλυψε μάλιστα ότι οι 11  ομάδες  θα κρατήσουν σκληρή στάση: «Αυτή την στιγμή η ομάδα των 11 έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το πως θα αλλάξει το οργανωτικό κομμάτι της διαιτησίας. Να περάσει ο έλεγχος στην Σούπερ Λίγκα. Θεωρώ πως είναι ένα μεγάλο και σοβαρό βήμα στο να δούμε καλύτερες διαιτησίας. Αν δεν περάσουν τα μέτρα αυτά, κανείς δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα. Το έχουμε αποφασίσει. Δεν πρόκειται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Και για την προεδρεία της Σούπερ Λιγκ: «Σε πολλές συζητήσεις έχει ακουστεί και το δικό μου όνομα, μάλλον έχουμε συζητήσει, αλλά δεν είμαι υπέρ αυτού και δεν θα μπορέσω να ανταποκριθώ σε τέτοιες υποχρεώσεις. Είναι λίγος ο χρόνος ο δικός μου και δεν θα μπορέσω να προσφέρω στην Λίγκα, γενικότερα στον καινούργιο συνεταιρισμό που θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε. Δυστυχώς θα έλεγα γιατί θα μπορούσα και εγώ από την πλευρά μου να κάνω κάτι, αλλά δεν θα έχω χρόνο. Οπότε εγώ αποκλείομαι και το ξεκαθαρίζουμε αυτό».