Διήμερο παιδικό let’s do it στην Πλατεία Δημοκρατίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ +VIDEO))

IMG_20160413_104115Ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο το παιδικό let’s do it στο Αγρίνιο και ειδικότερα στην Πλατεία Δημοκρατίας, το οποίο είναι προάγγελος του let s do it Greece που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή. Παιδιά από το 6ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου και το 3ο Δημοτικό Αγρινίου επισκέφτηκαν την κεντρική πλατεία της πόλης και με χρώματα πάνω σε ένα λευκό πανί αποτύπωσαν τις σκέψεις τους για τον εθελοντισμό, το περιβάλλον, τον πολιτισμό κλπ που είναι βασικά συστατικά του προγράμματος αυτού. Αύριο Πέμπτη για την συνέχιση του προγράμματος Let’s do it θα βρίσκεται στην πλατεία το 1ο Ειδικό Σχολείο Αγρινίου και το 4ο Δημοτικό για να μεταδώσουν το μήνυμα.

IMG_20160413_104032Εκ μέρους του Δήμου Αγρινίου η Επικεφαλής  της Ακτίνας Εθελοντισμού Ανθούλα Μακρή επισήμανε πως «το διήμερο 13 και 14 Απριλίου στο πλαίσιο του παιδικού let’s do it μαθητές από σχολείο όλης της Ελλάδας αποτυπώνουν τις σκέψεις τους για τον εθελοντισμό, το περιβάλλον, τον πολιτισμό κλπ στο χαρτί με χρώματα. Σήμερα και αύριο είναι γιορτή και ο Δήμος Αγρινίου μαζί με την Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου προσκαλέσαμε σχολεία στην πλατεία για να ενισχύσουμε το μήνυμα του εθελοντισμού και να το μεταδώσουμε στις νέες γενιές»!

IMG_20160413_104003Ο Προϊστάμενος του τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Θεόδωρος Τσιλίκας τόνισε πως «η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση συμμετέχει στην γιορτή αυτή γιατί τα παιδιά είναι πρωταγωνιστές. Το κίνητρο μας είναι η αγάπη προς το περιβάλλον και τον πολιτισμό που είναι δύο συνιστώσες που υποστηρίζουν τον άνθρωπο».

Κων/νος Χονδρός