Αγρίνιο: Φοιτητές παρόντες – Φορείς απόντες…

Οι φοιτητές βρίσκονται στους δρόμους για την αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου, την ώρα που οι τοπικοί φορείς διεκδικούν… με δελτία τύπου!

Φοιτητές παρόντες – Φορείς απόντες…

Μαζική παρέμβαση στο Επιμελητήριο και ματαίωση της ομιλίας της Ράνιας Αντωνοπούλου – Κινητοποίηση στο γήπεδο του Παναιτωλικού και στην εφορία

 

 

 

Μεγάλο σκηνικό έντασης δημιουργήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, όταν περίπου 100 φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου, προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου και ματαίωσαν την προγραμματισμένη πολιτική εκδήλωση της Δημοτικής Παράταξης Τραπεζιώτη, στην οποία κεντρική ομιλήτρια ήταν η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου. Οι φοιτητές, οι οποίοι από την Παρασκευή είχαν ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις τους, προχωρώντας σε παράσταση διαμαρτυρίας στο εστιατόριο που σιτίζονται στο Αγρίνιο, διεκδικούν καλύτερες συνθήκες και αναβάθμιση της ποιότητας σπουδών τους, ενώ οι φοιτητές του Δ.Π.Φ.Π ΤΗΝ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΊΑ ΣΕ Μηχανικούς Περιβάλλοντος. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης των φοιτητών, δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι λεκτικές αντεγκλήσεις με στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και τους Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργο Βαρεμένο. Από την άλλη η προσωπική Ασφάλεια της Υπουργού, την φυγάδευσε και για το φόβο των Ιουδαίων, παρέμεινε κλειδωμένη στο γραφείο της διοικούσας επιτροπής του φορέα.

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρία των ΜΑΤ, οι οποίες ωστόσο δεν χρειάστηκε να παρέμβουν, αφού η διαμαρτυρία των φοιτητών ήταν ειρηνική και περιορίστηκε στα συνθήματα. Πάντως ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Τσιχριτζής τους απέτρεψε να κρεμάσουν πανό στο μπαλκόνι του κτιρίου από την πλευρά της Παπαστράτου. Οι φοιτητές όπως ανέφεραν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ όπως χαρακτηριστικά σημείωσαν, σε περίπτωση που τα τμήματα μείνουν στο Αγρίνιο θα πρέπει να λειτουργούν ισότιμα και με επαρκή αριθμό καθηγητών. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στο σημείο βρέθηκε και ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Φώτης Τσόλκας. Νωρίτερα πάντως, η κ. Αντωνοπούλου, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία σχολικών καθαριστριών του Δήμου Αγρινίου, οι οποίες ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους καθώς και την μονιμοποίησή τους, με την Υπουργό να δεσμεύεται ότι θα μεταφέρει το δίκαιο κατά τα άλλα αίτημά τους στους αρμόδιους Υπουργούς.

 

Κινητοποίηση στο γήπεδο του Παναιτωλικού και στην εφορία Αγρινίου

 

 Την Κυριακή το απόγευμα, πολυάριθμη ομάδα φοιτητών βρέθηκε έξω από το γήπεδο του Παναιτωλικού προχωρώντας σε διανομή φυλλαδίων ώστε να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για τα αιτήματά τους. αργότερα πραγματοποίησαν μία ακόμη πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου καθώς και σε καθιστική διαμαρτυρία στην οδό Σουλίου. Χθες το πρωί σειρά είχε η εφορία Αγρινίου, με τους φοιτητές να προχωρούν σε κατάληψη του κτιρίου. Σύμφωνα με εκπροσώπους τους, οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν επ’ αόριστον ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν δεν δέχονται οι τοπικοί φορείς να τους φέρονται σαν μπαλάκι επιρρίπτοντας τις ευθύνες για την διαμορφωθείσα κατάσταση στα τμήματα, μόνο στην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου. Μάλιστα υπογραμμίζουν, ότι η χωροταξική μεταφορά δεν αποτελεί επιδίωξη γι’ αυτούς αν και εφόσον ικανοποιηθούν τα δίκαια όπως τα χαρακτηρίσουν αιτήματά τους.

Από την άλλη, οι έχοντες τα ηνία της τοπικής διοίκησης, αναλώνονται διαρκώς σε δελτία τύπου και στερεότυπες αντιπολιτευτικές ανακοινώσεις, οι οποίες ως γνωστόν δεν βρίσκουν την παραμικρή ανταπόκριση. Ότι κατά κοινή ομολογία η κ. Κυριαζοπούλου λειτουργεί υπέρ την απομάκρυνσης των τμημάτων από το Αγρίνιο, είναι γνωστό τοις πάσι, από την άλλη όμως ποια είναι η αντίδραση των τοπικών φορέων; Οι φοιτητές πάντως έδειξαν τον δρόμο…

Νίκος Αγγελόπουλος